Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος να ζητήσει την παραίτηση του Ιωνά Νικολάου – Ο...

ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος να ζητήσει την παραίτηση του Ιωνά Νικολάου – Ο πήχης της πολιτικής ευθιξίας του από το ταβάνι κατέληξε στο δάπεδο

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 25 Απρίλιος 2014

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΠΙΣΥΝΕΒΗΣΑΝ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΔΙΚΗ ΤΟΥ

Το ΑΚΕΛ επανήλθε με νέα ανακοίνωση του στο θέμα του Υπουργού Δικαιοσύνης «με δεδομένο ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου, παρά τα όσα σοβαρότατα επισυνέβησαν επί υπουργίας του, δεν έχει αισθανθεί σε καμιά απολύτως περίπτωση την ανάγκη να αναλάβει, έστω λεκτικά, την παραμικρή ευθύνη».

«Πρόκειται, αναφέρει το ΑΚΕΛ, για τον ίδιο άνθρωπο που ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, ζητούσε με ψύλλου πήδημα ανάληψη πολιτικών ευθυνών και παραιτήσεις υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης. Συναφώς, θυμίζουμε ότι ο πήχης ευθιξίας επί προηγούμενης κυβέρνησης ήταν τόσο ψηλά που οδήγησε τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης σε παραίτηση επειδή απόδρασε ένας κρατούμενος.

Θυμίζουμε ταυτόχρονα σε αντιδιαστολή, μερικά από τα «επιτεύγματα» του κ. Νικολάου: Με δική του προσωπική ευθύνη διορίστηκε παράνομα η Επιτροπή Πική.

Με δική του πολιτική ευθύνη και ενώ είχε πλήρη γνώση για την κατάσταση και το κλίμα στις κεντρικές φυλακές, εξελίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα με τις πολλαπλές αυτοκτονίες και απάνθρωπους βιασμούς κρατουμένων. Στη βάση των μαγνητοφωνημένων ντοκουμέντων για την υπόθεση της Δρομολαξιάς παρουσιάζεται, ανάμεσα σ’ άλλα, να προειδοποιεί για παρακολουθήσεις του τηλεφώνου του δικηγόρου του βασικού τότε ύποπτου για το σκάνδαλο. Ενώ το υπουργείο του είχε έγκαιρα ενημέρωση για πιθανά επεισόδια από Ελαμίτες στο ΤΕΠΑΚ, ουδέν έπραξε ο ίδιος, φορτώνοντας τις ευθύνες αποκλειστικά στους υφιστάμενους του. Στις σοβαρές καταγγελίες του παυθέντα αρχηγού της Αστυνομίας για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στις αρμοδιότητες της Αστυνομίας που ξεκινούσαν από το διορισμό της ανακριτικής ομάδας για το τραπεζικό έγκλημα και κατέληγαν στη ρουσφετολογική ανάμειξη στις μαζικές μεταθέσεις, δεν αισθάνθηκε καμιά ανάγκη να δώσει εξηγήσεις. Τα τελευταία επεισόδια έξω από το ΓΣΠ ήταν ακόμα ένα συμβάν, όπου ο Υπουργός αρκέστηκε απλώς να μετακυλήσει τις ευθύνες αποκλειστικά στους υφιστάμενους του».

«Ο πήχης της πολιτικής ευθιξίας του κ. Νικολάου, τονίζει το ΑΚΕΛ, από το ταβάνι που τον ανέβαζε όταν ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης, τώρα που ο ίδιος είναι Υπουργός κατέληξε στο δάπεδο.Κατά συνέπεια, επειδή ότι και να συμβεί ο κ. Νικολάου δεν προτίθεται να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες, η ευθύνη μετατίθεται πλέον αποκλειστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

»Θυμίζουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά, έθεσε επίσης ψηλά τον πήχη της πολιτικής ευθιξίας. Αν θέλει να είναι κατ’ ελάχιστο συνεπής στις διακηρύξεις του, ο κ. Αναστασιάδης θα πρέπει ο ίδιος να ζητήσει την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, έστω και αργοπορημένα. Αν δεν το πράξει, η ευθύνη για όσα επισυνέβησαν και για όσα ακολουθούν, θα είναι εξ ολοκλήρου δική του».

·Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση δημοσιεύσει η Εβδομαδιαία Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, στη νέα έκδοση της που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

*Το θέμα είναιπροσβάσιμο και για τους Συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης (pdf) της εφημερίδας.Για να το διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ

http://www.gnomionline.com.cy/topika/alla-gegonota/1623-pdf-viwer2

Διαβάστε Επίσης