Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΓΓ του ΑΚΕΛ : Αντιπαραγωγικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις Έρογλου

ΓΓ του ΑΚΕΛ : Αντιπαραγωγικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις Έρογλου

-

σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, καλώντας τον κ. Έρογλου να επικεντρωθεί στην ουσία του προβλήματος και να συνεργασθεί με τον κ. Αναστασιάδη, προκειμένου να επέλθει η λύτρωση της κοινής πατρίδας, της Κύπρου.

Ευχόμενος “Χρόνια Πολλά” στον κυπριακό λαό, Ελληνοκυπρίους, Τουρκοκυπρίους, Μαρωνίτες, Αρμενίους και Λατίνους, με δηλώσεις του στο περιθώριο σημερινής εκδήλωσης για τη γυναίκα, στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η ευχή του είναι όπως “η εφετινή χρονιά καταστεί η χρονιά της λύτρωσης της Κύπρου, δηλαδή της απελευθέρωσης και της επανένωσης της κοινής μας πατρίδας”.

“Λυπούμαι ωστόσο”, πρόσθεσε, “να παρατηρήσω ότι δηλώσεις, όπως αυτές στις οποίες έχει προβεί ο κ. Έρογλου, είναι εντελώς αντιπαραγωγικές και θα έλεγα και σε κάποιο βαθμό απογοητευτικές, όχι διότι δεν τις αναμέναμε αλλά διότι στην ουσία τους οδηγούν τα πράγματα ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη, την οποία ο ίδιος λέει ότι επιδιώκει”.

Όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, “είναι προκλητικότατος (ο κ. Έρογλου) και θα τον καλούσα”, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, “αντί να επιχειρεί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, να επικεντρωθεί στην ουσία του προβλήματος, να συνεργασθεί με τον κ. Αναστασιάδη, για να λυτρώσουμε την κοινή μας πατρίδα”.

“Πρέπει”, τόνισε ο κ. Κυπριανού, “να κατανοήσουν οι πάντες ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στον τόπο μας θα αντιμετωπισθούν πιο αποτελεσματικά με μια σωστή λύση στο Κυπριακό”.

“Η επιθυμία η δική μας και η προσπάθειά μας”, είπε ο κ. Κυπριανού, “είναι να εργασθούμε, ακριβώς, προς αυτή την κατεύθυνση και δηλώσεις, όπως αυτές του κ. Έρογλου που γίνονται κατά τις τελευταίες ημέρες, είναι εντελώς αντιπαραγωγικές και απαράδεκτες”.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον είναι ουσιαστική η ιδέα για μετάβαση των διαπραγματευτών των δύο Κοινοτήτων στη Νότια Αφρική, προκειμένου να αντληθούν διδάγματα από τις εκεί εμπειρίες για τερματισμό του απαρτχάιντ και των συγκρούσεων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι πρόκειται “για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις και δεν πρέπει κανείς να συγκρίνει τα δύο ζητήματα”.

“Δεν ξέρω, επίσης”, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, τι υπάρχει στο μυαλό εκείνων, που έχουν αποφασίσει αυτήν τη μετάβαση στη Νότιο Αφρική και θεωρώ ότι δεν έχει να εξυπηρετήσει ουσιαστικά, πέρα από κάποιες εντυπώσεις, οι οποίες ενδεχομένως να δημιουργούνται για λόγους επικοινωνιακούς”.

Διαβάστε Επίσης