Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣυμφωνία Αγκυρας-Μόσχας για αύξηση της ποσότητας αερίου μέσω Blue Stream

Συμφωνία Αγκυρας-Μόσχας για αύξηση της ποσότητας αερίου μέσω Blue Stream

-

2014

Η Τουρκία συμφώνησε “κατ` αρχήν” με τη Ρωσία προκειμένου να αυξηθεί από 16 σε 19 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα η ποσότητα του αερίου που διέρχεται από τον αγωγό Blue Stream, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας.

“Καταλήξαμε σε μία κατ`αρχήν συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία”, δήλωσε ο Τανέρ Γιλντίζ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet, διευκρινίζοντας πως μπορεί να υπογραφεί ένα νέο συμβόλαιο με τη Μόσχα για την αγορά αερίου σε μια “λογική τιμή” με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Οι δηλώσεις αυτές του Υπουργού έγιναν πριν από μία συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αργότερα απόψε με τον Αντιπρόεδρο του ρωσικού γίγαντα στον τομέα του φυσικού αερίου, της Gazprom, Αλεξάντρ Μεντβέντεφ.

Ο Γιλντίζ είχε δηλώσει την Παρασκευή πως η Τουρκία επρόκειτο να ζητήσει μια έκπτωση στην τιμή του αερίου που αγοράζει από τη Ρωσία και από το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό. Δεν διευκρίνισε πάντως σήμερα ποιο μπορεί να είναι το εύρος αυτής της έκπτωσης, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να παρεμποδίσει τις συνομιλίες με τον εκπρόσωπο της Gazprom.

Διαβάστε Επίσης