Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΣυνάντηση με τον Γ. Εισαγγελέα θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο ΓΓ...

Συνάντηση με τον Γ. Εισαγγελέα θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

-

ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα που δημοσιοποιήθηκε χθες από την εφημερίδα “Πολίτης” και που αφορά ισχυρισμούς περί χρηματοδοτήσεως του κόμματος από την εταιρεία Φόκους.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, επικοινώνησε τηλεφωνικώς ο ίδιος σήμερα το πρωί με τον κ. Κληρίδη και έχουν συμφωνήσει ότι θα συναντηθούν μετά την εορταστική περίοδο της Ανάστασης.

Ερωτηθείς για το πότε ακριβώς θα γίνει αυτή η συνάντηση, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι “δεν έχει καθορισθεί η συνάντηση” και ότι “ο Γενικός Εισαγγελέας θεώρησε ότι είναι καλύτερα να καθορισθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα έχει και εκείνος στα χέρια του τα στοιχεία από τις ανακριτικές Αρχές”.

Στην ερώτηση εάν η θέση του ΑΚΕΛ παραμένει όπως ήταν και χθες και εάν αρνούνται την αλήθεια αυτών των ισχυρισμών περί χρηματοδοτήσεως του κόμματος από τη Φόκους με το ποσόν των 450.000 ευρώ, μέσω του γραφείου εγκεκριμένων λογιστών Κυπριανίδη, Νικολάου και Συνεργατών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι, “σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, της κυρίας Κυπριανίδου, η απάντησή της ομιλεί από μόνη της”.

“Βέβαια”, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, “η απάντησή της δεν είδε το φως της δημοσιότητας, με ελάχιστες εξαιρέσεις και είναι λυπηρό αυτό”.

“Σε ό,τι αφορά την άλλη εταιρεία, το ψάχνουμε και δεν ξέρουμε καν”, συνέχισε, “ποια είναι αυτή η εταιρεία και ψάχνουμε για να δούμε κατά πόσον η όποια διασύνδεση του ΑΚΕΛ με αυτή την εταιρεία”.

“Είναι για αυτόν το λόγο”, είπε ο κ. Κυπριανού, “για τον οποίο έχω ζητήσει και τη συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα και λυπούμαι ειλικρινά για το ότι κάποιοι υπαινίσσονται ότι διερευνώνται πολιτικά κόμματα και τα πολιτικά αυτά κόμματα δεν γνωρίζουν τίποτε”.

“Δεν λέω”, τόνισε ο κ. Κυπριανού, “ότι είναι ευθύνη της Νομικής Υπηρεσίας, κάποιοι όμως έχουν αφήσει να διαρρεύσουν στοιχεία, τα οποία θα ήταν καλό να είχαν διερευνηθεί πρώτα και να είχαν τεθεί ενώπιόν μας αυτά τα στοιχεία, προκειμένου να απαντήσουμε εμείς εάν υπάρχουν ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσουμε και τότε να ολοκληρωθεί η εικόνα”.

“Στο βαθμό, στον οποίο εγώ έχω αντίληψη του τι γίνεται”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, “δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας”.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι από τον ΔΗΣΥ δηλώθηκε πως θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα, ο κ. Κυπριανού ζήτησε από όλους να περιμένουν, διότι “αυτήν τη στιγμή και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν”, όπως ανέφερε, “το ΑΚΕΛ δεν έχει καμιά σχέση με αυτά τα ζητήματα”.

“Η εφημερίδα Πολίτης χθες”, πρόσθεσε, “έλεγε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία διασύνδεσης του ΑΚΕΛ με αυτές τις περιπτώσεις”, όμως “δεν είδαμε τίποτε να δίδεται στη δημοσιότητα σήμερα”.

Διαβάστε Επίσης