Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠούτιν προς Μέρκελ: Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ουκρανία

Πούτιν προς Μέρκελ: Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ουκρανία

-

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ότι η Ουκρανία είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου μετά την απόφαση της κεντρικής εξουσία στο Κίεβο να στείλει στρατό κατά των αυτονομιστικών ανταρτών στα ανατολικά της χώρας, ανέφερε το Κρεμλίνο την Τετάρτη.

“Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου”, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε στο τέλος της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών.

Και οι δύο ηγέτες “τόνισαν τη σημασία” των συνομιλιών που έχουν προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου. “Εξέφρασαν την ελπίδα ότι η συνάντηση της Γενεύης μπορεί να δώσει ένα σαφές μήνυμα για να επιστρέψει η κατάσταση σε ένα ήρεμο περιβάλλον ” σημειώνει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου

Οι δράσεις του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία αντιπροσωπεύουν “αντισυνταγματική χρήση βίας κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων”, ανέφερε η ανακοίνωση από το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης προς την καγκελάριο Μέρκελ τη σημασία της σταθεροποίησης της ουκρανικής οικονομίας και τη συνέχιση της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη .

Η τετραμερής συνάντηση μεταξύ της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη την Πέμπτη θα προσπαθήσει να επιλύσει την κρίση στην Ουκρανία.

Σε μια ξεχωριστή συνομιλία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου , ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε το γεγονός πως “η βίαιη κλιμάκωση είναι το αποτέλεσμα των ανεύθυνων πολιτικών του Κιέβου , που αγνόησε τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των ρωσόφωνων κατοίκων της χώρας” στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε Επίσης