Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΓιώργος Λουκαΐδης: Η ποινική έρευνα θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα

Γιώργος Λουκαΐδης: Η ποινική έρευνα θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα

-

τις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα.

Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα ο κ. Λουκαΐδης τόνισε πως: «δεν έχουμε πρόθεση να αντιδικούμε για τα αυτονόητα: Ότι η ποινική διερεύνηση είναι αρμοδιότητα και άρα ευθύνη των διωκτικών αρχών. Αλλά δικαιούμαστε να έχουμε άποψη για την καθυστέρηση που παρατηρείται. Που δεν είναι μόνο σημερινή» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμσε πως «για προκλητική κωλυσιεργία δεν μίλησε το ΑΚΕΛ αλλά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, του Συναγερμού». Αυτό που το κόμμα του καυτηριάσε είναι « το πραγματικό γεγονός ότι η ποινική έρευνα θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, ενώ γνωρίζουμε ότι οι σημερινοί ρυθμοί είναι πολύ αργοί». «Πόσο μάλλον που ενώπιον των διωκτικών αρχών υπάρχουν στοιχεία και γεγονότα για τα οποία όχι μόνο δεν ανακρίθηκαν πρόσωπα αλλά ούτε καν ερωτήθηκαν». «Αναφερόμαστε σε ηγετικά στελέχη των τραπεζών και της Κεντρικής Τράπεζας» δήλωσε.

Διερωτήθηκε γιατί η στάση της Εισαγγελίας που «κατέχει στοιχεία για πιθανές διαγραφές ηλεκτρονικών δεδομένων ούτως ώστε να παρεμποδιστεί μια έρευνα ή για πιθανή αφαίρεση κρατικής περιουσίας με σκοπό τη μόνιμη αποστέρησή της» να μένει στο απυρόβλητο. Πρόσθεσε πως κατανοούν « την πολυπλοκότητα των ζητημάτων που αφορούν στο τραπεζικό σκάνδαλο. Αλλά όλοι πρέπει να κατανοήσουν και την πραγματική ανάγκη για σωστή και έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης. Η οποία αφορά τον σκληρό πυρήνα του χρηματοπιστωτικού κατεστημένου».

Ως ΑΚΕΛ είπε «διαφωνούμε με τα λαϊκά δικαστήρια. Αλλά για να τα αποτρέψουμε συλλογικά ως Πολιτεία και ως Θεσμοί, θα πρέπει κάποιοι που τεκμηριωμένα θα αποδειχθεί ότι ευθύνονται, να λογοδοτήσουν ενώπιον των πραγματικών δικαστηρίων».

Απάντησε και στις σημερινές δηλώσεις του κ. Νεοφύτου για τις τράπεζες που ανέφερε πως: «Έπρεπε εδώ και μήνες να είχαν ξεχωρίσει τα μη βιώσιμα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια (σσ οι τράπεζες) και να είχαν λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να πάρουν το λαβείν τους, επιτάσσοντας τις υποθήκες».

Υπέβάλε το ερώτημα στον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου «κατά πόσο οι αναφορές του για τις τράπεζες και την ανάγκη να είχαν πάρει το λαβείν τους, επιτάσσοντας τις υποθήκες, αφορά τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που κινδυνεύουν να χάσουν τις οικίες τους, την κύρια κατοικία τους». « Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρωτοστατεί, ώστε να μην προωθηθεί η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ για προστασία της κύριας κατοικίας, αυτό το ερώτημα τίθεται ακόμη πιο έντονα προς το ΔΗΣΥ και ειδικότερα προς τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου» κατέληξε ο κ. Λουκαΐδης.

Διαβάστε Επίσης