Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΈκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο κέντρο της Αθήνας

Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο κέντρο της Αθήνας

-

alt=”athina ekrixi” src=”/images/ELLADA/athina_ekrixi.jpg” height=”333″ width=”500″/>

Αξιωματούχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελλάδας, μέλος μιας ομάδας που ειδικεύεται στη μελέτη των πιθανών κίνητρων μιας τρομοκρατικής ενέργειας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «είναι πολύ πιθανόν» η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί σήμερα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, που είναι το αντίστοιχο της Κεντρικής Τράπεζας στην Κύπρο, «να είναι συνδεδεμένη με την έξοδο της χώρας στις αγορές».

Μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας, και πυροδοτήθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί σήμερα. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή, και ζημιές έχουν προκληθεί σε κτίρια σε μία ακτίνα περίπου μισού χιλιομέτρου από την Τράπεζα, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, αφού η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα που δεν είχε αρχίσει η καθημερινή κίνηση στους δρόμους με την έλευση του κόσμου στις εργασίες του. «Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τις επιπτώσεις σε περίπτωση που η έκρηξη γινόταν μία ή δύο ώρες μετά», είπε ο αξιωματούχος της Αντιτρομοκρατικής.

Το κέντρο της πόλης είχε αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή, και μόνο σταδιακά, εδώ και λίγη ώρα, αποκαθίσταται η κίνηση.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής καθώς και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Πυροσβεστικής, και συλλέγουν στοιχεία.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν κλεμμένο, καταστράφηκε ολοσχερώς. Τα θραύσματά του αποτελούν και αυτά τεκμήρια προς εξέταση.

Η αστυνομία πιστεύει ότι χρήσιμα στοιχεία θα αποκομίσει από τις κάμερες που βρίσκονται σε αρκετά σημεία γύρω από το κτίριο της Τράπεζας, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο τετράγωνο. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει εικόνα ενός ανδρός πού έφτασε γύρω στις 5 το πρωί με το παγιδευμένο με δυναμίτιδα αυτοκίνητο, το στάθμευσε, και έφυγε με μοτοσικλέτα που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Εκείνη την ώρα περίπου έγιναν και τα τηλεφωνήματα σε μία εφημερίδα και ένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, προειδοποιώντας για την επικείμενη έκρηξη.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται ήδη στους θύλακες διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων, αρκετές από τις οποίες πιστεύεται ότι έχουν «μία ισχυρή συνάφεια μεταξύ τους», και δρουν «από κοινού, και σε πολλά επίπεδα».

Διαβάστε Επίσης