Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈφεση Εισαγγελέα στο Ανώτατο για απελευθέρωση συλληφθέντων για τα επεισόδια κατά Ταλάτ

Έφεση Εισαγγελέα στο Ανώτατο για απελευθέρωση συλληφθέντων για τα επεισόδια κατά Ταλάτ

-

10 Απρίλιος 2014

Έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης σε σχέση με την απόρριψη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού του αιτήματος της Αστυνομίας για προσωποκράτηση τριών υπόπτων, μελών του ΕΛΑΜ, που εμπλέκονται στα πρόσφατα επεισόδια στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια ομιλίας του Τ/κ πολιτικού, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας, αναφέρεται επίσης ότι ανεξάρτητα από το θέμα της κράτησης ή μη των υπόπτων, προχώρησε η αστυνομική διερεύνηση εναντίον των τριών αυτών προσώπων και άλλων προσώπων ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων και άσκησης ποινικών διώξεων.

Διευκρινίζεται επίσης ότι το ΕΛΑΜ δεν είναι εγγεγραμμένο ως πολιτικό κόμμα, δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας. “Αρχική αίτηση του για εγγραφή που υποβλήθηκε κατά το 2010, απορρίφθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών επειδή δεν πληρούντο οι προϋποθέσεις της τότε ισχύουσας νομοθεσίας περί Πολιτικών Κομμάτων, ενώ δεύτερη αίτηση την οποία υπέβαλε κατά το 2011 δεν εξετάστηκε λόγω κάποιων διαδικαστικών κενών που παρατηρήθηκαν στην τροποποιητική νομοθεσία που είχε θεσπιστεί”.

Μετά τη θέσπιση της νέας τροποποιητικής νομοθεσίας την 17/12/2012, προστίθεται, το ΕΛΑΜ υπέβαλε στις 28/3/2014 νέα αίτηση για εγγραφή, η εξέταση της οποίας εκκρεμεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάστε Επίσης