Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠροειδοποιήσεις Ρωσίας – 'Αντιτρομοκρατική' επιχείρηση Ουκρανίας

Προειδοποιήσεις Ρωσίας – ‘Αντιτρομοκρατική’ επιχείρηση Ουκρανίας

-

width=”500″/>

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε τις αρχές του Κιέβου να σταματήσουν να συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις με εντολή καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην νοτιοανατολική Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει ότι “καλούμε για άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών προετοιμασιών που μπορεί να οδηγήσουν στο ξέσπασμα εμφύλιου πολέμου”.

Φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν επίσημα κτήρια στις ανατολικές πόλεις Κχαρκίβ, Λούχανσκ και Ντόνετσκ την Κυριακή το βράδυ, απαιτώντας τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για ένωσή τους με τη Ρωσία όπως έγινε με την περίπτωση της Κριμαίας.

Η Ουκρανία έχει εξαπολύσει “αντιτρομοκρατική” επιχείρηση στην ανατολική πόλη Κχαρκίβ και περίπου 70 `αυτονομιστές` έχουν συλληφθεί για την κατάληψη περιφερειακού κτηρίου διοίκησης, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας Αρσέν Αβάκοφ.

Στη σελίδα του στο Facebook έγραψε ότι “έχει αρχίσει αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Το κέντρο της πόλης έχει μπλοκαριστεί, καθώς και οι σταθμοί του μετρό. Μην ανησυχείτε. Μόλις τελειώσουμε θα ανοίξουν και πάλι”.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλείται δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι αυτοί που συνελήφθησαν “προέβηκαν σε παράνομες δραστηριότητες που έχουν σχέση με την αυτονόμηση, την διοργάνωση μαζικής αναταραχής, την πρόκληση ζημιάς στην ανθρώπινη υγεία” και την παραβίαση άλλων νόμων.

Διαβάστε Επίσης