Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΠέθανε η 'Ταλλού' του ζωολογικού κήπου Λεμεσού

Πέθανε η ‘Ταλλού’ του ζωολογικού κήπου Λεμεσού

-

alt=”ttallou zwologikos kipos” src=”/images/EPIKEROTHTA/ttallou_zwologikos_kipos.jpg” height=”266″ width=”400″/>

Σε ηλικία 32 χρόνων πέθανε χθες στο ζωολογικό κήπο της Λεμεσού η “Ταλλού”, μια εκ των δυο Βαβουίνων Χαμαντρίας, που έμειναν για να θυμίζουν τον παλιό ζωολογικό κήπο, προ της αναβάθμισης του.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του ο Διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού, Λάμπρος Λάμπρου, η “Ταλλού” και η “Αυγούστα”, οι δύο αδερφές Βαβουίνοι Χαμαντριάς γεννήθηκαν στο Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού το 1982 και όλα αυτά τα χρόνια ήταν αχώριστες και η μια ήταν η παρέα της άλλης.

Μετά την ανακατασκευή του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού απέκτησαν καινούργιο εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μείωση της επιθετικότητας τους προς τους φροντιστές, αύξηση της μεταξύ τους επικοινωνίας και μείωση της συμπεριφοράς εγκλεισμού.

Χθες το πρωί διαπιστώθηκε πως η “Ταλλού” ήταν πολύ αδύναμη και πεσμένη στο πάτωμα, χωρίς να ανταποκρίνεται και να αντιδρά. Αμέσως μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο, όπου της έγιναν οι πρέπουσες εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να επανέλθει.

Ο θάνατος της, συνεχίζει η ανακοίνωση, έφερε λύπη σε όλο το προσωπικό που φρόντιζε την “Ταλλού” όλα αυτά τα χρόνια και η απουσία της είναι ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα για την αδερφή της, που την είχε σαν συντροφιά όλη της τη ζωή.

Διαβάστε Επίσης