Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑO Πιστόριους καταθέτει με δάκρυα στα μάτια- ζητά συγνώμη από την οικογένεια...

O Πιστόριους καταθέτει με δάκρυα στα μάτια- ζητά συγνώμη από την οικογένεια του θύματος

-

: Δευτέρα, 07 Απρίλιος 2014

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους που δικάζεται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ το Φεβρουάριο του 2013, άρχισε σήμερα την κατάθεσή του, με δάκρυα στα μάτια, ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως μετά την τραγωδία, ο Πιστόριους εξήγησε στο δικαστήριο της Πρετόριας ότι τελεί υπό φαρμακευτική αγωγή, ότι έχει χάσει βάρος και έκτοτε υποφέρει από “φοβερούς εφιάλτες”.

“Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ζητήσω συγνώμη από τον κύριο και την κυρία Στέενκαμπ. Δεν υπάρχει λεπτό από τότε που συνέβη η τραγωδία αυτή που η σκέψη μου να μην είναι στην οικογένειά σας. Ξυπνώ κάθε μέρα και είστε οι πρώτοι άνθρωποι που σκέπτομαι. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και το κενό που προκάλεσα σε εσάς και την οικογένειά σας”, δήλωσε ο Πιστόριους.

Η Τζουν Στέενκαμπ, η μητέρα της Ρίβα, παρακολουθούσε από τα θεωρεία της κατάμεστης αίθουσας του δικαστηρίου, παραμένοντας ακίνητη σαν μάρμαρο. Ο Πιστόριους που υποστήριξε εξ αρχής ότι νόμιζε πως πυροβολούσε έναν κλέφτη όταν σκότωσε τη φίλη του πρόσθεσε: “Προσπαθούσα μόνο να προστατεύσω τη Ρίβα. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι όταν πήγε να κοιμηθεί εκείνη τη νύχτα ένιωθε ότι την αγαπούσα”.

Οταν ρωτήθηκε για την οικογένειά του, τα παιδικά του χρόνια και τη σταδιοδρομία του στον αθλητισμό από το δικηγόρο του Μπάρι Ρουξ, ο Πιστόριους άρχισε να συνέρχεται.

Η Στέενκαμπ, απόφοιτος νομικής και φωτομοντέλο, πυροβολήθηκε τουλάχιστον τρεις φορές από τον Πιστόριους, τη μια εκ των οποίων στο κεφάλι, η οποία και τη σκότωσε σχεδόν αμέσως.

Ο Πιστόριους που αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης εάν καταδικαστεί για φόνο, κατέθεσε ότι λαμβάνει αντικαταθλιπτικά και υπνωτικά χάπια, λόγω της διαταραγμένης ψυχικής του κατάστασης. “Φοβάμαι να κοιμηθώ. Εχω τρομερούς εφιάλτες που έχουν σχέση με όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Ξυπνώ και μυρίζω αίμα. Ξυπνώ και είμαι τρομοκρατημένος”, ανέφερε.

Διαβάστε Επίσης