Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΙδιαίτερα ανησυχητικές οι τελευταίες δηλώσεις Ερτούγ, εκτιμά το ΑΚΕΛ

Ιδιαίτερα ανησυχητικές οι τελευταίες δηλώσεις Ερτούγ, εκτιμά το ΑΚΕΛ

-

ενώ θεωρεί ότι θα πρέπει να αποφεύγονται σχόλια και δηλώσεις που βλάπτουν τη διαπραγματευτική διαδικασία, οι θέσεις που εκφράζει κάθε άλλο παρά σέβονται αυτή την απλή αλήθεια, όπως αναφέρει.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης είπε ότι αναφερόμενος σε «πραγματικότητα» που έχει γίνει δήθεν «αποδεκτή», ο κ. Ερτούγ ουσιαστικά προβάλλει τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι έχει συμφωνηθεί συνένωση δύο χωριστών κρατών. «Ουδέν τούτου αναληθέστερον. Με τέτοιες προσεγγίσεις η διαπραγματευτική διαδικασία, για την οποία τόσο κόπτεται ο κ. Ερτούγ, είναι καταδικασμένη σε βέβαιη αποτυχία».

Τα ίδια, πρόσθεσε, ισχύουν με την γνωστή αυθαίρετη ερμηνεία για τη διζωνικότητα, τη στιγμή μάλιστα που η τουρκοκυπριακή πλευρά ισχυρίζεται ότι σέβεται τις συγκλίσεις, μία από τις οποίες προνοεί ότι δεν θα υπάρχουν οποιοιδήποτε περιορισμοί στις βασικές ελευθερίες. «Οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Ερτούγ πρέπει να προβληματίσουν για τη συνέχεια».

Η διαδικασία καταγραφής των θέσεων της κάθε πλευράς ολοκληρώνεται σύντομα και το αποτέλεσμα της είναι προδιαγεγραμμένο, συνέχισε ο κ. Λουκαίδης λέγοντας ότι στο τέλος αυτού του σταδίου θα διαπιστωθεί ότι το χάσμα μεταξύ των θέσεων των δύο πλευρών θα έχει διευρυνθεί σημαντικά.

Στο ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε συλλογικά, ανέφερε, είναι το πώς θα προχωρήσουμε στη συνέχεια, Πρώτιστα όμως, είπε, όσοι δεν συμφωνούν να συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία από εκεί που είχε μείνει. Δηλαδή, κατέληξε, να επαναβεβαιωθούν οι συγκλίσεις και να συζητηθούν τα εκκρεμούντα βασικά θέματα, όπως άλλωστε προνοεί η Κοινή Διακήρυξη.

Διαβάστε Επίσης