Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΆ. Δαμιανού: Πολύ σοβαρές οι καταγγελείες του τέως Αρχηγού Αστυνομίας

Ά. Δαμιανού: Πολύ σοβαρές οι καταγγελείες του τέως Αρχηγού Αστυνομίας

-

στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις καταγγελίες του τέως Αρχηγού Αστυνομίας σε βάρος του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Δαμιανού δήλωσε πως «οι καταγγελίες που περιλαμβάνονται σε δύο επιστολές του κ. Παπαγεωργίου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», είναι αρκούντως σοβαρές και προστίθενται σε πολλές άλλες, για τις οποίες ως ΑΚΕΛ ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή τη διεξαγωγή έρευνας».

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες αναφορικά με αναρμόδιες παρεμβάσεις και εχθρικές συμπεριφορές του κ. Νικολάου, καταγράφονται σε επιστολή που στάληκε στον Πρόεδρο από τον περασμένο Ιανουάριο. Με δεύτερη επιστολή, ημερομηνίας 12 Μαρτίου 2014, λίγες μέρες πριν την παύση του κ. Παπαγεωργίου, καταγράφεται ισχυριζόμενη παρέμβαση του κ. Νικολάου σε επιχείρηση της Αστυνομίας εναντίον εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Στην ίδια επιστολή χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά του Υπουργού ως «άκρως ανησυχητική» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας είπε πως «η σιγή του Προεδρικού, αναφορικά με τις πολιτικές ευθύνες του Υπουργού, αλλά και η σιωπή του κυβερνώντος Συναγερμού, του οποίου ο κ. Νικολάου είναι σημαίνων στέλεχος, επιτείνει τα ερωτήματα:

1. Ποια ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις δύο επιστολές του τέως Αρχηγού; Διερευνήθηκαν καθόλου;

2. Πώς απαντά στην ουσία των καταγγελιών η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα;

3. Πώς τοποθετούνται στο αίτημα της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή έρευνας κατά τρόπο που ο Πρόεδρος θα αποφασίσει;

4. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Γενική Εισαγγελία ως ο νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης, αναφορικά με τα όσα αιωρούνται σε βάρος του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης;

5. Πώς εφαρμόζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Κώδικα Δεοντολογίας, που με αυστηρότητα κάλεσε τους Υπουργούς του να υπογράψουν, δηλώνοντας μάλιστα ότι οποιοσδήποτε εκ των αξιωματούχων «παραβεί τη Χάρτα Δεοντολογίας οφείλει όπως υποβάλει αμέσως την παραίτησή του»;

Πρόσθεσε πως: «οι πολιτικές ευθύνες του κ. Νικολάου, έστω και αν αρνείται να τις αναλάβει δεν είναι σημερινές. Περιλαμβανομένων και των όσων απαράδεκτων και εκτός δημόσιας τάξης, της οποίας προΐσταται πολιτικά, έγιναν στο ΤΕΠΑΚ από το ΕΛΑΜ και μάς εκθέτουν διεθνώς».

Τόνισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ενεργήσει άμεσα. «Η απραξία την ώρα που έχουν γίνει τέτοιας έκτασης και σοβαρότητας καταγγελίες, για κάποιες από τις οποίες γνώριζε προσωπικά, καθιστούν επιβεβλημένη τη διεξαγωγή έρευνας και την υπόδειξη προς τον Υπουργό του πως οφείλει να παραιτηθεί» κατέληξε ο κ. Δαμιανού.

Διαβάστε Επίσης