Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑναγκαστική προσγείωση βρετανικού ελικοπτέρου στον Ακάμα

Αναγκαστική προσγείωση βρετανικού ελικοπτέρου στον Ακάμα

-

width=”479″/>Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας στον Ακάμα, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται, ήταν 13:00 περίπου το μεσημέρι όταν το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου βάσει του οποίου αντιμετώπιζε σοβαρό μηχανικό πρόβλημα ενώ βρισκόταν 20 χιλιόμετρα από το Ακρωτήρι και εκτελούσε την πτήση Ακρωτηρίου – Αθήνας.

Στο ελικόπτερο, που τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια, επέβαιναν δέκα άτομα εκ των οποίων έξι επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για τη μεταφορά μηχανικών και άλλων ειδικών από τις Βρετανικές Βάσεις για έλεγχο και επιδιόρθωση του ελικοπτέρου.

Μαζί με το ελικόπτερο Σινούκ που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση πετούσε και δεύτερο ελικόπτερο του ιδίου τύπου, το οποίο συνόδευσε το πρώτο μέχρι την αναγκαστική προσγείωσή του, ενημερώνοντας για τη διαδικασία προσγείωσης το Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας ενώ στη συνέχεια συνέχισε το ταξίδι του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, το Τμήμα Έρευνας και Διάσωσης στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Το Σινούκ βρίσκεται καθηλωμένο στον Ακάμα μετά την αναγκαστική προσγείωση που εκτέλεσε, εν αναμονή της άφιξης των μηχανικών από τις Βρετανικές Βάσεις για την επιδιόρθωσή του.

Διαβάστε Επίσης