Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΠαραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σημαίνει η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης, τονίζει το ΑΚΕΛ

Παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σημαίνει η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης, τονίζει το ΑΚΕΛ

-

Για το ΑΚΕΛ, έμπρακτη ανάληψη ευθύνης σημαίνει την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσια Τάξης, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, αναφερόμενος στην φασιστική επίθεση του ΕΛΑΜ στη Λεμεσό.

«Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης φέρει σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την αδυναμία της Αστυνομίας να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης στο ΤΕΠΑΚ», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι ευθύνες ξεκινούν από το γεγονός ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ενημερωθεί έγκαιρα, μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

«Αφορούν όμως, και τη γενικότερη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης στην αντιμετώπιση του ΕΛΑΜ, αφού μέχρι πρόσφατα δεν αναγνώριζε την ύπαρξη καμιάς ακροδεξιάς οργάνωσης στην Κύπρο, ούτε φυσικά τους κινδύνους από τη δράση της. Σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι σοβαρές ευθύνες του Υπουργού Δικαιοσύνης στα όσα τραγικά συνέβηκαν πρόσφατα στις κεντρικές φυλακές και όχι μόνο», συνέχισε.

Κατά τον κ. Λουκαϊδη, «αντικειμενικά, ευθύνες για ολιγωρία φέρει και ο Αρχηγός της Αστυνομίας για τη φασιστική επίθεση στο ΤΕΠΑΚ. Η πρωταρχική ευθύνη όμως, αφορά τον πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του οποίου το Υπουργείο, επίσης, γνώριζε».

«Κατά συνέπεια αποτελεί σχήμα οξύμωρο να μετατρέπεται σε αποδιοπομπαίο τράγο ο Αρχηγός της Αστυνομίας, με την κυβέρνηση και τον Υπουργό να μην αισθάνονται καθόλου την ανάγκη να αναλάβουν έμπρακτα τις δικές τους ασήκωτες ευθύνες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λουκαϊδη, «έμπρακτη ανάληψη ευθύνης, για το ΑΚΕΛ σημαίνει την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσια Τάξης».

«Οτιδήποτε άλλο θα επιβεβαιώνει ότι η επίθεση στο ΤΕΠΑΚ, αποτέλεσε απλώς το πρόσχημα για να διοριστεί ημέτερος ως Αρχηγός της Αστυνομίας, για τον οποίο μάλιστα εδώ και καιρό γινόταν λόγος ότι ήταν ο εκλεκτός του Συναγερμού για να αναλάβει αυτό το πόστο», είπε.

Επίσης, είπε ότι οι καταγγελίες του παυθέντος Αρχηγού της Αστυνομίας κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης είναι πολύ σοβαρές.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει αφενός να παρέμβει για την έμπρακτη ανάληψη των πολιτικών ευθυνών και αφετέρου για να υπάρξει ανεξάρτητη διερεύνηση αυτών των πολύ σοβαρών καταγγελιών, που τραυματίζουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πολιτών στους ήδη καταρρακωμένους θεσμούς του κράτους», κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης