Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΞεσκέπασε τον Ιωνά Νικολάου ο πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου

Ξεσκέπασε τον Ιωνά Νικολάου ο πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου

-

Μάρτιος 2014

–>Σοβαρές καταγγελίες για ενέργειες του Υπουργού πίσω από την πλάτη της Αστυνομίας

Σε διάσκεψη Τύπου που έδωσε πριν από λίγο ο κ. Παπαγεωργίου κατέθεσε πλήρη στοιχεία με ονόματα και ημερομηνίες σε σχέση με τη συμπεριφορά του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, απέναντί του, καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του στο Αξίωμα του.

Σύμφωνα με τον τέως Αρχηγό, με τα στοιχεία αυτά μπορεί να προσφύγει στην κυπριακή Δικαιοσύνη και ενδεχομένως και σε όργανα της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας για τον Ιωνά Νικολάου, ο Μ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως έδινε οδηγίες πίσω από την πλάτη του και παρέμβαινε στο έργο του, ενώ με έντονο ύφος δήλωσε ότι στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, ο Υπουργός είχε επικοινωνήσει με καταζητούμενο αστυνομικό, τον οποίο ενημέρωσε προηγουμένως για τη σύλληψη του

Όσον αφορά στην επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη, με την οποία του ανακοινώθηκε η παύση του από το αξίωμα του, ανέφερε πως «αυτά τα πράγματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Αναφορικά με την παρέμβαση από το Προεδρικό νωρίτερα, για την αναβολή της προγραμματισμένης διάσκεψής του, επεσήμανε πως έγινε για να τον ξεγελάσουν και να μην αναφέρει τις θέσεις του.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως είχε δύο επιλογές: να τον πάρει το ρεύμα ή να φύγει με το μέτωπο ψηλά, και επέλεξε το δεύτερο. Παράλληλα, σημείωσε πως ακόμη διερωτάται ποιο ήταν το αμάρτημα του.

Διαβάστε Επίσης