Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΧρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος του Γ. Αχιλλέως

Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος του Γ. Αχιλλέως

-

Μάρτιος 2014

Το 2014 περιλαμβάνει πολλούς σημαντικούς αγώνες για τον Κύπριο σκοπευτή Γιώργο Αχιλλέως, όμως ο μεγάλος του στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο στη Γρανάδα της Ισπανίας. Αυτό επειδή πρόκειται για το δεύτερο σημαντικότερο ραντεβού της τετραετίας στο σκητ και δίνει τις πρώτες κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Κύπριος σκοπευτής, μιλώντας για τον μεγάλο του στόχο το 2014 που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τις κάρτες πρόκρισης για το Ρίο, είπε ότι «φέτος θέλω να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

«Είναι πολύ σημαντικοί αγώνες και έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τους Ολυμπιακούς. Το σημαντικότερο, είναι ότι δίνει τις πρώτες τρεις κάρτες πρόκρισης για το Ρίο», πρόσθεσε.

Ο Κύπριος σκοπευτής, με παρουσία σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012) θέλει να «κλειδώσει» τη συμμετοχή στο Ρίο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. «Είναι πολύ σημαντικό να πιάσω από φέτος την κάρτα. Και αν όχι φέτος, νωρίς του χρόνου. Μετά όταν μπεις στη διαδικασία να κυνηγάς την κάρτα, γίνεται δύσκολο», εξηγεί ο Γιώργος Αχιλλέως.

Για τους Ευρωπαίους, στη Γρανάδα φέτος θα δοθούν οι πρώτες τρεις κάρτες. Ακολούθως το 2015 θα δίνονται από δύο κάρτες στο κάθε ένα από τα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλο και τρία στο Πανευρωπαϊκό. Οι τελευταίες κάρτες θα δοθούν το 2016.

Ο Γιώργος Αχιλλέως βρίσκεται για μια 15ετία στο ψηλότερο επίπεδο του σκητ.

Ερωτηθείς αν είναι ακόμη «πεινασμένος» για επιτυχίες, ο Κύπριος σκοπευτής είπε ότι : για πολλά χρόνια γίνονταν αυθόρμητα και με ενθουσιασμό.

«Τώρα είμαι πιο συνειδητοποιημένος και ώριμος. Ξέρω τι θέλω και πως θα το πετύχω. Επειδή ο μεγάλος μου στόχος δεν ήρθε νωρίς, νιώθω ότι είμαι τυχερός που έχω ακόμη αυτή τη λαχτάρα. Ψυχολογικά νιώθω πάρα πολύ καλά. Πλέον δεν νιώθω την πίεση να αποδείξω τον εαυτό μου, αλλά την πίεση ότι σε κάθε αγώνα πρέπει να κερδίζω. Είμαι στην καλύτερη ηλικία και τα καλύτερα είναι μπροστά μου», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, το διήμερο 13-14 Απριλίου ο Κύπριος σκοπευτής θα βρίσκεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς.

«Δεν μπορώ να σκέφτομαι από τώρα τους Ολυμπιακούς, ούτε καν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο τέλος του χρόνου, αν και είναι ο μεγάλος μου στόχος. Πρώτα είναι το Τούσον», είπε.

Μετά τις ΗΠΑ, ο Γιώργος Αχιλλέως θα αγωνιστεί τον Μάιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Καζακστάν, τον Ιούνιο στην αντίστοιχη διοργάνωση στο Μόναχο, ενώ τον ίδιο μήνα έχει και το Πανευρωπαϊκό στην Ουγγαρία. Τον Ιούλιο το καλεντάρι περιλαμβάνει Παγκόσμιο Κύπελλο στο Πεκίνο, τους Κοινοπολιτειακούς στη Γλασκόβη, ενώ η χρονιά ολοκληρώνεται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ισπανία και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε Επίσης