Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΤο ΑΚΕΛ για το φυσικό αέριο

Το ΑΚΕΛ για το φυσικό αέριο

-

Ο κύριος Στεφάνου είπε πως: ‘’Ο διορισμός προέδρου και Συμβουλίου της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την αντιφατική και παρελκυστική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση του φυσικού αερίου, η οποία προκαλεί αρνητικές συνέπειες στην έγκαιρη και ορθή υλοποίηση της στρατηγικής αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της Κύπρου.’’

‘’Μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής η κυβέρνηση υποβάθμισε τη δομή και περιόρισε τις αρμοδιότητες της εταιρείας, αφαιρώντας ουσιαστικά τη δυνατότητα να είναι πρωταγωνιστής το κράτος στη διαχείριση των στρατηγικών υποδομών, όπως είναι το τερματικό και οι αγωγοί’’τόνισε.

‘’Ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι προχωρά με τους σχεδιασμούς’’ ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι η ενέργεια της να πάσει ‘’καταξιωμένους εμπειρογνώμονες, όπως είναι ο κ. Έλληνας και ο κ. Κασίνης, και κατάργησε τα εκτελεστικά στελέχη στην εταιρεία’’ αντιτίθεται στις διεθνείς πρακτικές.

Εξέφρασε τον φόβο ότι ‘’με την αντιφατική πολιτική και τους αργούς ρυθμούς που κινείται η κυβέρνηση η Κύπρος θα χάσει το τρένο της έγκαιρης εξόδου στις διεθνείς αγορές και της μετατροπής της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κέντρο’’.

Καταλήγωντας ο κύριος Στεφάνου είπε πως ‘’ θα κρίνουμε την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΥΚ από το έργο τους και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα εξυπηρετεί το καλό της Κύπρου και του λαού της, ο οποίος επένδυσε σημαντικά στην ελπιδοφόρο προοπτική και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων’’.

Διαβάστε Επίσης