Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΤο ΑΚΕΛ για πρόθεση της Κυβέρνησης για ένταξη στο ‘Συναιτερισμό για την...

Το ΑΚΕΛ για πρόθεση της Κυβέρνησης για ένταξη στο ‘Συναιτερισμό για την Ειρήνη’

-

Κώστας Χριστοδουλίδης για την πρόθεση της Κυβέρνησης για ένταξη της χώρας στο ‘Συναιτερισμό για την Ειρήνη’.

Στη δήλωση του ο Κώστας Χριστοδουλίδης αναφέρει πως: ‘’Το ΑΚΕΛ, θεωρεί εντελώς λανθασμένη την τροπολογία ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ επί της έκθεσης για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας με την οποία καλωσορίζεται η πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενταχθεί στο Πρόγραμμα του ΝΑΤΟ «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη»’’.

Σημειώνει στην δήλωση του δύο στοιχεία:’’ Για πρώτη φορά τα εν λόγω κόμματα αναγνωρίζουν επίσημα ότι πρόκειται για Νατοϊκό πρόγραμμα. Για τόσο καιρό παραπλανούσαν τον λαό ότι πρόκειται για πυλώνα της ΕΕ και των υποχρεώσεων μας. Δεύτερο με αυτή τους τη θέση μακροπρόθεσμα όχι μόνο δεν πιέζεται η Τουρκία όπως διατείνονται, αλλά τίθεται η πατρίδα μας βορά στις ορέξεις των ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων και σχεδιασμών. Συμφερόντων που χρησιμοποιούν την Τουρκία ως τον μεγάλο παίκτη των ιμπεριαλιστικών τους στοχεύσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.’’

Καταλήγωντας ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως: ‘’θα έπρεπε όλες οι πολιτικές δυνάμεις αντί να ερίζουν για το ΝΑΤΟ, να αγωνιστούμε για τη διόρθωση των αρνητικών της έκθεσης που ψηφίζεται την Τετάρτη από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου’’.

Διαβάστε Επίσης