Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ:Εξευτελισμό των θεσμών συνιστά η επανακατάθεση του νομοσχεδίου με διακοσμητικές αλλαγές

ΑΚΕΛ:Εξευτελισμό των θεσμών συνιστά η επανακατάθεση του νομοσχεδίου με διακοσμητικές αλλαγές

-

ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαϊδης και κάλεσε το λαό και τους εργαζομένους σε κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι το κόμμα του έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, υποδεικνύοντας ότι μια τέτοια ενέργεια συγκρούεται με τον κανονισμό της Βουλής, καλώντας τον να μην αποδεχτεί την κατάθεση και εγγραφή του θέματος προς συζήτηση. «Πέραν όμως της σοβαρότητας της νομικής πτυχής του ζητήματος, υπάρχει η θεσμική και πολιτική πτυχή που είναι ακόμη πιο σοβαρή», είπε.

Η πράξη της κυβέρνησης να επανακαταθέσει με διακοσμητικές – όπως είπε – αλλαγές το ίδιο νομοσχέδιο, λίγες μόνο ώρες μετά την απόρριψη του, δεν συνιστά απλώς ασέβεια προς τη Βουλή, ανέφερε, συνιστά «εξευτελισμό των θεσμών, πλήγμα κατά της δημοκρατίας και καταρράκωση της αξιοπρέπειας των πολιτών και της κοινωνίας». Οι κυβερνώντες, στην προσπάθεια τους να επιβάλουν τους ιδεολογικούς τους δογματισμούς και να εξυπηρετήσουν ντόπια και ξένα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, καλλιεργούν κλίμα πανικού και μοιρολατρίας ανάμεσα στους πολίτες, πρόσθεσε. Επιχειρούν, συνέχισε, να εμπεδώσουν ένα κλίμα δουλικότητας ανάμεσα στο λαό, υποβάλλοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης.

Αν έτσι έχουν όμως τα πράγματα, ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης, προκύπτει το αμείλικτο ερώτημα πότε είναι που έλεγαν ψέματα κυβέρνηση και ΔΗΣΥ στους πολίτες. «Πότε είναι που λαΐκιζαν ασύστολα και πότε τους ενέπαιζαν; Όταν δεσμεύονταν προεκλογικά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και υπέρ μιας διεκδικητικής στάσης απέναντι στην Τρόικα; Ή σήμερα που καλλιεργούν τη δουλικότητα και τη μοιρολατρία;» Οι πολίτες, είπε, ξέρουν την απάντηση, προσθέτοντας ότι οι κυβερνώντες ούτε προεκλογικά αλλά ούτε και τώρα λένε την αλήθεια. Συνεχίζουν απλώς να συμπεριφέρονται με το ίδιο ανεύθυνο τρόπο απέναντι στη κοινωνία και στην πατρίδα, όπως ανέφερε.

«Και τότε και τώρα, αυτό που καθορίζει τις πράξεις και τη ρητορική της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ είναι η υλοποίηση του στόχου τους για αναδιανομή του πλούτου της χώρας μας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων». Επανέλαβε δε την έκκληση προς την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Κοινοβουλίου και να καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους σε διάλογο με στόχο την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων.

Σε μια τέτοια περίπτωση, είπε το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συμβάλει εποικοδομητικά με την κατάθεση συγκεκριμένων εισηγήσεων και προτάσεων.

Απευθύνοντας έκκληση στον κόσμο για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι πρέπει να σταλεί ξεκάθαρα το μήνυμα όχι μόνο της εναντίωσης στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, αλλά και το μήνυμα ότι «ο κυπριακός λαός δεν θα δεχθεί ποτέ ούτε τη δουλικότητα, ούτε τη μοιρολατρία, ότι η μοναδική επιλογή που έχουμε μπροστά μας είναι του αγώνα, της διεκδίκησης, της αντίστασης».

Διαβάστε Επίσης