Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠοινές σε Απόλλωνα και Σανγκόι από την UEFA

Ποινές σε Απόλλωνα και Σανγκόι από την UEFA

-

Ποινές στον Απόλλωνα Λεμεσού και τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Γκαστόν Σανγκόι για γεγονότα που συνέβησαν στον τελευταίο αγώνα της ομάδας στους ομίλους του EuropaLeauge με αντίπαλο τη Λέγκια Βαρσοβίας, στο ΓΣΠ στις 12 Δεκεμβρίου 2013, επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, ενημερώνοντας σχετικά την ΚΟΠ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΠ, η UEFA επέβαλε στον Απόλλωνα ποινή μερικού κλεισίματος της κερκίδας στον επόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα του. Η ποινή αναφέρει για κλείσιμο μέρους της κερκίδας, δεξιά και αριστερά της φυσούνας που οδηγεί στα αποδυτήρια. Επίσης, στον Απόλλωνα επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της UEFA, οι ποινές στον Απόλλωνα επιβλήθηκαν γιατί οπαδοί του έριξαν πολλά αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, άναψαν πυρσούς και καπνογόνα, συνεπλάκησαν με την αστυνομία στη διάρκεια του ημιχρόνου ενώ μια μικρή μερίδα οπαδών (δέκα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά), επέδειξε ρατσιστική συμπεριφορά μετά το τέλος του αγώνα προς τον ποδοσφαιριστή της Λέγκια Ντόσσα Τζούνιορ.

Στον Γκαστόν Σανγκόι, που αποβλήθηκε στον αγώνα με τη Λέγκια για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο όπως αναφέρει η UEFA, επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από τους δύο επόμενους ευρωπαϊκούς αγώνας της ομάδας του.

Διαβάστε Επίσης