Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑντίθετη η ΕΔΕΚ στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, δηλώνει ο Ν. Νικολαΐδης

Αντίθετη η ΕΔΕΚ στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, δηλώνει ο Ν. Νικολαΐδης

-

Βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι στην αξιολόγηση της Τρόικας παραμένει η υποχρέωση για ιδιωτικοποιήσεις και για επίσπευση των διαδικασιών για ιδιωτικές δημοπρασίες, και μάλιστα κάτω από τον εκβιασμό της διασύνδεσης της επόμενης δόσης με τις ιδιωτικοποιήσεις. «Για ακόμα μια φορά η Τρόικα προσβάλλει την αξιοπρέπεια μας και υποβαθμίζει τους θεσμούς μας», είπε.

Ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι η Κυβέρνηση, «συνεχίζοντας να διατηρεί στάση πλήρους υποταγή στην Τρόικα χωρίς οποιαδήποτε διάθεση διαπραγμάτευσης, προωθεί ακόμη μια φορά νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις που φαίνεται να προνοεί την ολοκλήρωση των διαδικασιών μέσω υπουργικών διαταγμάτων. Αυτή η μεθόδευση και επί της ουσίας και ως πρακτική μας βρίσκει κάθετα αντίθετους», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο οι δημοπρασίες έχουν μπει στην ενότητα που αφορά τη διαχείριση των δανείων, χωρίς ουσιαστικά να διαχωρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι μικροϊδιοκτήτες, τότε αυτό αποτελεί μια ακόμη αθέτηση δέσμευσης της Κυβέρνησης η οποία αντί να προστατεύσει δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης πίεσης στους δανειολήπτες.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ δήλωσε, τέλος, πως το κόμμα του θα επιμείνει στις ολοκληρωμένες προτάσεις που έχει καταθέσει τόσο για τις αποκρατικοποιήσεις όσο και για τη διαφύλαξη συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων δανειοληπτών.

Διαβάστε Επίσης