Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΠανδαιμόνιο στο Λονδίνο εξαιτίας της απεργίας στο μετρό

Πανδαιμόνιο στο Λονδίνο εξαιτίας της απεργίας στο μετρό

-

Δεύτερη ημέρα κυκλοφοριακού χάους στο Λονδίνο, καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό να συνεχίζουν τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση εναντίον της μείωσης θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην κατάργηση των θέσεων εργασίας στα εκδοτήρια εισιτηρίων, η οποία θα στοιχίσει σχεδόν 1.000 θέσεις εργασίας.

Την Πέμπτη, ήδη από το πρωί η κίνηση σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους στο Λονδίνο γινόταν με αρκετά μικρές ταχύτητες εξαιτίας του μποτιλιαρίσματος όσων προσπάθηκαν να πάνε με το αυτοκίνητο.

Οι σκηνές στις αποβάθρες του μετρό ήταν ανάλογες με εκείνες της Τετάρτης: Πλήθος κόσμου περίμενε τους συρμούς που περνούσαν αραιά και έφταναν γεμάτοι.

Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο, την TfL, μόνο μία γραμμή λειτουργούσε κανονικά τις ώρες αιχμήες την Πέμπτη και οι άλλες δέκα λειτουργούσαν με εξαιρετικά μειωμένα δρομολόγια ή και καθόλου.

Οι συνομιλίες του συνδικάτου, του TSSA, με την διοίκηση είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή. Στόχος είναι να βρεθεί λύση ενώ οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προκηρύξει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Τρίτη.

Διαβάστε Επίσης