Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒΟΥΛΗΕΔΕΚ: Πρέπει να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία

ΕΔΕΚ: Πρέπει να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία

-

alt=”nikos nikolaidis” src=”/images/EDEK/nikos_nikolaidis.jpg” height=”269″ width=”487″/>Η Βουλή πρέπει να αρθεί στο ύψος της αποστολής της και να ψηφίσει την πρόταση νόμου που θα προστατεύει από την εκποίηση της πρώτης κατοικίας και η Κυβέρνηση θα πρέπει να διεκδικήσει απάλειψη της σχετικής πρόνοιας που συζητείται στο μνημόνιο, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Νικολαΐδης χαιρέτησε την απόφαση των μελών της Επιτροπής Νομικών να μην αναστείλουν τη συζήτηση της πρότασης αυτής – παρά τη συμφωνία στο επικαιροποιημένο μνημόνιο να μην υιοθετηθούν οποιαδήποτε μέτρα για παρεμπόδιση της εκποίησης περιουσίας που χρησιμοποιήθηκε ως υποθήκη για δάνειο – “επιτελώντας έτσι αυτό που τους επιβάλλει το συνταγματικό, το πολιτικό και το ηθικό τους καθήκον, να προστατεύσουν τους πολίτες τους οποίους εκπροσωπούν ως Βουλευτές”.

Εκφράζοντας την ευχή όπως η ολομέλεια της Βουλής να αρθεί στο ύψος της αποστολής της και να ψηφίσει την πρόταση νόμου σε νόμο, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ σημείωσε ότι, η Κυβέρνηση τίθεται ενώπιον τεραστίων ευθυνών απέναντι στους πολίτες και καλείται να απαντήσει κατά πόσο θα επιτρέψει να οδηγηθούν χιλιάδες οικογένειες στους δρόμους επειδή αδυνατούν να ανταποκριθούν σε δάνεια στα οποία έβαλαν υποθήκη την πρώτη κατοικία τους.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, θα πρέπει να διεκδικήσει σθεναρά από την Τρόικα την απάλειψη της πρόνοιας από την τρίτη επικαιροποίηση του μνημονίου που συζητείται τώρα και τόνισε ότι σε αντίθετη περίπτωση, “η Κυβέρνηση θα αποδειχθεί ότι δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τους πολίτες της, αλλά απλά και μόνο εξυπηρετεί την Τρόικα εις βάρος του λαού”.

Μια τέτοια εξέλιξη, κατέληξε στις δηλώσεις του, θα οδηγούσε στην απώλεια κάθε λαϊκής νομιμοποίησης της οποιασδήποτε κυβέρνησης.

Διαβάστε Επίσης