Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΤo ΑΚΕΛ για Τρόικα και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τo ΑΚΕΛ για Τρόικα και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

-

alt=”xristodoulidis” src=”/images/AKELL/xristodoulidis.JPG” height=”500″ width=”375″/>Σε δήλωση προέβη ο επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Κώστας Χριστοδουλίδης σχετικά με την έκθεση για την Τρόικα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανάφερε ότι «Η Τρόικα ήταν μια μεταβατική λύση, απαραίτητη και ορθή». Αυτή είναι η θέση του εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προερχόμενου από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, συνδεδεμένου με τον ΔΗΣΥ, Ότμαρ Κάρας. Αυτή η θέση λέει πολλά και εξηγεί περαιτέρω ποια είναι και η γενικότερη θέση του ΔΗΣΥ. Είναι θέση υπέρ της Τρόικας.

Συνέχισε λέγοντας πως ενώ «Άλλες φωνές, ενώ επικρίνουν την Τρόικα για έλλειψη διαφάνειας, θέλουν να την αναδιαμορφώσουν, δημιουργώντας ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, ένα φορέα, που θα έχει τη λαϊκή συναίνεση, αλλά θα υπηρετεί τον ίδιο σκοπό. »

Η θέση του ΑΚΕΛ είπε είναι διαφορετική. «Την Τρόικα την δημιούργησαν οι ίδιοι κυρίαρχοι κύκλοι, ως Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, που όχι μόνο αλληλεγγύη δεν προσφέρει, αλλά καταστρέφει κοινωνίες και τις προσφέρει στα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα. Η νομιμοποίηση της έγινε χωρίς λαϊκή έγκριση, όπως άλλωστε και άλλα σημαντικά ζητήματα στην ΕΕ. Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό. »

Καταλήγοντας ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε πως «Χρειάζεται μια πλήρης αλλαγή πορείας και το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να στείλουν οι λαοί, με τη δύναμη τους αυτό το μήνυμα. »

Διαβάστε Επίσης