Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΗ Φ.Ε.Ε.ΠΑ.Κ συναντήθηκε με τις Κυπριακές Αερογραμμές

Η Φ.Ε.Ε.ΠΑ.Κ συναντήθηκε με τις Κυπριακές Αερογραμμές

-

src=”/images/PEDIA_-_EKPEDEFSI/FEEPAK.jpg” border=”0″ alt=”” width=”172″ height=”172″/>

 

Δελτίο Τύπου Φοιτητικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου για συνάντηση με Κυπριακές Αερογραμμές

Η Φοιτητική Ένωση Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου είχε την Δευτέρα 13/1/2014 συνάντηση με τις Κυπριακές Αερογραμμές για το ζήτημα της μείωσης των Αεροπορικών Ναύλων για τους φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Η ΦΕΕΠΑΚ μετά από απόφαση του Δ.Σ. της προχώρησε στην συνάντηση με τις Κυπριακές Αερογραμμές για να μειωθούν τα ναύλα στους Ελλαδήτες φοιτητές και τους φοιτητές του εξωτερικού του Πανεπιστημίου μας.

Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας, η μείωση των αεροπορικών ναύλων είναι ένα ζήτημα που ανέκαθεν απασχολούσε το φοιτητικό κίνημα. Να θυμίσουμε ότι από το 2012 η ΠΟΦΕΝ είχε έλθει σε συμφωνία με τις Κυπριακές Αερογραμμές για μείωση 10% επί των αεροπορικών ναύλων από και πρός Κύπρο. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πιο πάνω συμφωνία η ΦΕΕΠΑΚ κατέθεσε πρόταση στις Κυπριακές Αερογραμμές για περαιτέρω μείωση των ναύλων για τις μετακινήσεις των Ελλαδητών φοιτητών. Μέσα από τη συζήτηση με τις Κυπριακές Αερογραμμές προέκυψε η ανάγκη η περεταίρω μείωση  να γίνει για όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας συμπεριλαμβανομένων και των Ελλαδητών φοιτητών γενικά των φοιτητών του εξωτερικού.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές μας ενημέρωσαν ότι θα γίνει δεκτή η περαιτέρω μείωση των ναύλων για όλους τους φοιτητές που ταξιδεύουν με Κυπριακές Αερογραμμές, αφού πρώτα ο κάθε φοιτητής παρουσιάσει στις Κυπριακές Αερογραμμές τη Φοιτητική του ταυτότητα. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας καθώς και το ακριβές ποσό της έκπτωσης που θα δίνεται στους φοιτητές θα οριστικοποιηθεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει η ΦΕΕΠΑΚ με τις Κυπριακές Αερογραμμές σε σύντομο χρονικό διάστημα.       Ακολούθως θα ανακοινωθεί στους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας. Μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, όσοι φοιτητές επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, να παρουσιάζουν τη φοιτητική τους ταυτότητα στα γραφεία των Κυπριακών Αερογραμμών (πλησίον του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου) για να δικαιούνται την έκπτωση αυτή.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ ενθαρρυντική για όλους τους φοιτητές. Το Οργανωμένο Φοιτητικό Κίνημα του Πανεπιστημίου μας είναι αποφασισμένο να κάνει όλες τις ενέργειες ώστε διασφαλίσει ότι κάθε συμφοιτητής μας δεν θα αναγκαστεί να τερματίσει τις σπουδές του λόγω των οικονομικών προβλημάτων

Καλούμε την ΠΟΦΕΝ και τις Φοιτητικές Ενώσεις μέλη της να δράσουν άμεσα και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η συμφωνία αυτή να επεκταθεί για ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα.

Διαβάστε Επίσης