Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΠίσω από τις λέξεις, ο στόχος είναι το ΑΚΕΛ - Του Χαράλαμπου...

Πίσω από τις λέξεις, ο στόχος είναι το ΑΚΕΛ – Του Χαράλαμπου ΠΙΤΡΗ

-

Τετάρτη, 17 Σεπτέμβριος 2014

Διαβάζοντας τον τίτλο του κ. Χριστοδούλου στην εφημερίδα Φιλελεύθερος με τίτλο: «Οι 50 του Καράμανου», μου ήρθαν στο μυαλό οι 300 του Λεωνίδα. Αυτοί που πολέμησαν στις Θερμοπύλες με στρατιωτική παράταξη ακολουθώντας πιστά της εντολές του αρχηγού.

Ναι, κατάλαβα. Θέλεις να παρομοιάσεις τον Γ.Γ της ΕΔΟΝ ως αρχηγό της φάλαγγας με 50 άβουλα όντα που παρευρέθηκαν έξω από το προεδρικό, για μια συμβολική διαμαρτυρία, χωρίς να σας επιτεθούν με πανοπλίες και με σπαθιά.

Η ΕΔΟΝ για δεκαετίες, υπήρξε το πιο προοδευτικό και πρωτοπόρο κίνημα νεολαίας στον τόπο μας, που έδινε τη μάχη για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων κάθε νέου, μαθητή, φοιτητή, κάθε νέου εργαζόμενου. Να θυμίσω στον κ. αρθρογράφο πως η ΕΔΟΝ το 1990 ήταν αυτή που βοήθησε με τη σειρά της το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού, να καταφέρει να ανακάμψει από το πλήγμα που είχε δεχτεί από τους τότε αποστάτες. Ήταν τα χιλιάδες μέλη της ΕΔΟΝ επώνυμα μαζί με μέλη του ΑΚΕΛ που με την πίστη στα ιδανικά τους έδιναν τη μάχη για να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των πολιτών η «Η Δική μας Αντίληψη για το Σοσιαλισμό» που κατατέθηκε στο 17ο Συνέδριο, όπου εσείς δηλώσατε απών.

Εμείς, τα στελέχη της ΕΔΟΝ, γνωρίζουμε τι σημαίνει ο όρος «Οπορτουνισμός». Τον μάθαμε από ιδεολογικά επιμορφωτικά συγγράμματα που μας υποδεικνύουν ελιγμούς και αξιοποίηση συγκυριών προκειμένου να επιτευχθούν προσωπικά συμφέροντα. Νομίσατε πως βρήκατε την ευκαιρία να το πετύχετε όπως τότε; Πλανάστε πλάνην οικτρά, εσείς και αυτοί που σας προβάλλουν.

Με το φακό του κριτικού γραμματισμού μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει πως το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε για να πλήξει το Λαϊκό Κίνημα και όχι την αξιοπρέπεια του Καράμανου. Τα ερωτήματα που τίθενται ενώπιον του κάθε αναγνώστη είναι ο σκοπός και τα συμφέροντα που υπηρετεί ο συγκεκριμένος αρθρογράφος. Με την αναφορά «είναι φανερό πως η εκδήλωση αυτή καθαυτή δεν μου επιτρέπει να σχολιάσω ούτε το πλήθος, αλλά ούτε και το πάθος των συγκεντρωθέντων», αναιρεί τον τίτλο με τους 50 και μπαίνει στο κυρίως πιάτο.

Περίπου στο μέσο του άρθρου τοποθετήστε ως συνήγορος και ως μάρτυρας κατηγορίας για τα δύο ανώτερα στελέχη του κόμματος τα οποία έχουν σημαντική θέση στις συνειδήσεις της Αριστεράς. Αυτό το είχατε ξεκινήσει από καιρό. Με τη βοήθεια της τότε αντιπολίτευσης και της άρχουσας τάξης του τόπου, λίγους μήνες μετά το Φεβρουάριο του 2008. Προσπάθησαν με το δικό τους βρώμικο τρόπο, καλή ώρα τώρα με το δικό σας άρθρο, να πλήξουν ευσυνείδητα και κοινωνικά αναγνωρίσιμα στελέχη του κόμματος, λες και εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε από μόνοι μας.

Οι ΑΚΕΛιστές και οι ΕΔΟΝίτες διαχρονικά απέδειξαν πως ξέρουν να στηρίζουν την κοινωνία σε πιο δύσκολες εποχές. Εποχές που οι εξορίες και οι πολιτικές διώξεις ήταν φαινόμενα πράξης αυτών που φοράνε την επίσημη ενδυμασία του φασισμού στα προεδρικά ανάκτορα. Η πολιτική δύναμη που έχει το όνομα ΑΚΕΛ θα παραμείνει άγρυπνος φρουρός απέναντι από κάθε οπορτουνιστική αντίληψη σαν και τη δικιά σας που προσπαθεί να πλήξει 90 χρόνια ιστορίας και προσφοράς. Θα είναι εμπροσθοφύλακας της εργατικής τάξης, απέναντι σε κάθε νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει ως στόχο την κατάργηση των διαχρονικών της κατακτήσεων.

Και να θυμάστε τα λόγια ενός Βετεράνου που πάντοτε θα μας καθοδηγούν…

«Εμείς ποτέ δεν υπήρξαμε χαλαστές, είμαστε και παραμένουμε κτίστες δημιουργοί και οικοδόμοι ενός ευτυχισμένου μέλλοντος».

Διαβάστε Επίσης