Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΑ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Προϋπόθεση η παραμονή στις διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Προϋπόθεση η παραμονή στις διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου

-

ΥΠΑΜ, Δημήτρη Αβραμόπουλο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος αμέσως μετά χαρακτήρισε την συνάντηση πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική.

Είναι ταυτόσημη, όπως είπε, η προσέγγιση ότι τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ενθαρρύνουν τις προσπάθειες επίτευξης λύσης στο Κυπριακό.

«Με μια προϋπόθεση όμως, ότι αυτή η λύση θα είναι δίκαιη, θα είναι λειτουργική για να μπορεί να είναι και βιώσιμη, να αντέξει στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στη διαδικασία εφαρμογής», είπε.

Ανέφερε ότι μέσα στις οικονομικές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί στον τόπο μας, σωστή λύση θα δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη και αυτό είναι το ζητούμενο για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε και στον οικονομικό τομέα από την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Ως ΑΚΕΛ, είπε, θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και θα στηρίξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την προϋπόθεση ότι θα κινηθεί στα διαχρονικά πλαίσια των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου και θα λειτουργήσει με συλλογικότητα η οποία θα προωθεί και την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Σε ερώτηση τι αναμένει αύριο από το Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Κυπριανού απάντησε «ενημέρωση για τις συναντήσεις που έγιναν στη έδρα των ΗΕ καθώς επίσης και για αποφάσεις που έχον ληφθεί». Να ενημερωθούν, συνέχισε, για τις επαφές που θα έχουν οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών στα ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας αντίστοιχα.

Ερωτηθείς εάν γνωρίζει για την ετοιμασία κοινού κειμένου από τους δύο διαπραγματευτές το οποίο θα ανακοινωθεί με την άφιξη του Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι δεν γνωρίζει και πως ακούει πρώτη φορά κάτι τέτοιο.

«Δεν ξέρω εάν θα μας ενημερώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αύριο. Είναι αυτό που λέω ότι πρέπει να λειτουργούμε με συλλογικότητα και όχι ο ΠτΔ να αποφασίζει και να αναμένει από τα κόμματα να τον στηρίζουν».

Χρειάζεται να λειτουργήσουμε συλλογικά εάν θέλουμε από την μια να ξεπεράσουμε δυσκολίες και κινδύνους και να υπάρξει αλληλοστήριξη μεταξύ μας, πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης