Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΠροκλητική παρέμβαση Χάσικου στην έρευνα για τη Δρομολαξιά – Αυτοχρίστηκε σε κριτή,...

Προκλητική παρέμβαση Χάσικου στην έρευνα για τη Δρομολαξιά – Αυτοχρίστηκε σε κριτή, κατήγορο και δικαστή!

-

ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ;

>>> ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΣΥ

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης έρευνας για την υπόθεση της Δρομολαξιάς, ο κύριος Χάσικος θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει το θεσμικό το ρόλο και να αρχίσει να ενεργεί ως Υπουργός αυτού του κράτους και όχι με τη μεγαλύτερη ανευθυνότητα να μετατρέπεται σε κριτή, κατήγορο και δικαστή, καταλήγοντας σε απόδοση ευθυνών και σε υποδείξεις προς τρίτους», τονίζει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Ειδικότερα, προστίθεται, ο κ. Σωκράτης Χάσικος, αφού κατέληξε και σε πόρισμα, επιχείρησε χθες να προβεί σε νουθεσίες και υποδείξεις προς το ΑΚΕΛ για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε τις εσωτερικές υποθέσεις του κόμματος.

Γενικότερα, πιστεύουμε, δεν είναι δόκιμο και δεοντολογικά ορθό, στελέχη κομμάτων ή κυβερνητικοί αξιωματούχοι να παρεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο στα εσωτερικά άλλων κομμάτων.

Πολύ περισσότερο, ο τελευταίος που έχει δικαίωμα να ζητά από το ΑΚΕΛ να προχωρήσει σε κάθαρση είναι ο κ. Χάσικος, αφού τα έργα και οι ημέρες ενός εκάστου είναι πολύ καλά γνωστές στον Κυπριακό λαό.

Ας κοιτάξει ο κ. Χάσικος τα του οίκου του και ας εξηγήσει, έστω και με τεράστια αργοπορία, πως και με ποιο τρόπο υπήρξε κάθαρση από την άμεση εμπλοκή του κόμματός του στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, με τη δημιουργία ακόμα και εταιρείας για επενδύσεις.

Ας εξηγήσει ο κ.Χάσικος πού κατέληξαν τα δεκάδες εκατομμύρια μίζες από το σκάνδαλο των S300, για το οποίο είχε βουίξει ο τόπος τη συγκεκριμένη περίοδο.

Προτού αυτοχρισθεί κριτής των πάντων και συμβουλάτορας, ο κ.Χάσικος θα πρέπει να βρει την τόλμη να πει στον Κυπριακό λαό τι ακριβώς έκανε ο ίδιος στις 15 Ιουλίου το 1974 κατά την εκδήλωση του φασιστικού πραξικοπήματος, πότε προέβηκε σε ελάχιστη αυτοκριτική και τι έκανε για να έρθει η κάθαρση για το χειρότερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Τέλος, διαβεβαιώνουμε τον Κυπριακό λαό ότι το ΑΚΕΛ, στηριγμένο στη δημοκρατική του παράδοση, έχει τη δύναμη, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η αυτοκριτική, για να παραμείνει ισχυρό και ικανό να υπηρετεί την κοινωνία και να υπερασπίζεται αποτελεσματικά τους εργαζόμενους και το λαό μας.

Διαβάστε Επίσης