Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΥπόθεση χρήσης ναρκωτικών εν ώρα υπηρεσίας ερευνά η Αστυνομία εναντίον δύο μελών...

Υπόθεση χρήσης ναρκωτικών εν ώρα υπηρεσίας ερευνά η Αστυνομία εναντίον δύο μελών της

-

Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2013

Δύο μέλη της Αστυνομίας συνελήφθησαν και παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου για υποθέσεις χρήσης ναρκωτικών εν ώρα υπηρεσίας, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις του σήμερα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την υπόθεση, ο κ. Αγγελίδης είπε πως υπήρχαν πληροφορίες ότι ειδικός αστυφύλακας 26 χρόνων είχε στην κατοχή του ναρκωτικά. Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν 3 γραμμάρια κάνναβη στην κατοχή του καθώς και άλλα 3 γραμμάρια κάνναβης στο αυτοκίνητό του. Επίσης, όπως πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης, σε έρευνα που έγινε σε σπίτι 33χρονου αστυνομικού, στο οποίο σύχναζε ο 26χρονος, εντοπίστηκε ζυγαριά ακριβείας.

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν και παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου. «Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή από την ηγεσία της Αστυνομίας είναι η διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής έρευνας και εντός της ημέρας θα τεθούν σε διαθεσιμότητα», είπε, διαβεβαιώνοντας πως η υπόθεση θα διερευνηθεί όπως διερευνούνται παρόμοιες υποθέσεις.

Ο κ. Αγγελίδης διαβεβαίωσε πως η Αστυνομία χειρίζεται τις περιπτώσεις που αφορούν σοβαρά αδικήματα των μελών της με τον ίδιο τρόπο όπως χειρίζεται τις υποθέσεις που αφορούν τους πολίτες χωρίς να αποκρύβει οτιδήποτε.

Ερωτηθείς πόσο ανησυχεί το γεγονός ότι γινόταν από τους συλληφθέντες αστυνομικούς χρήση ναρκωτικών εν ώρα υπηρεσίας, ο κ. Αγγελίδης ξεκαθάρισε αρχικά πως δεν υπηρετούν στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών. «Ήταν εν ώρα καθήκοντος και για αυτό υπάρχει προβληματισμός» είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας πως υπάρχει ο μηχανισμός για εξέταση των υποθέσεων και ότι προκύψει θα αποδοθούν οι ανάλογες ποινές.

Διαβάστε Επίσης