Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗEμφανή προσπάθεια να συνδεθεί η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας

Eμφανή προσπάθεια να συνδεθεί η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας

-

σχέση με υπόθεση του Τ/Κ ακινήτου στη Δρομολαξιά , κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας .

H ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

νώ είναι γνωστό μετά από σχετικές έρευνες και την εξασφάλιση διαταγμάτων αποκάλυψης και ελέγχου των τραπεζικών λογαριασμών της Επαρχιακής Επιτροπής ότι κατατέθηκε από την εταιρεία WADNIC το ποσό των €234.000, σκόπιμα δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις, τόσο για την προέλευση, όσον και για τη διάθεση του ποσού.

Για σκοπούς διαφάνειας, με την ανακοίνωση μας αυτή, επιθυμούμε να φέρουμε σε γνώση του κάθε καλόπιστου και κακόπιστου κριτή, την πραγματική αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα για να γνωρίζει και μετά να προβαίνει στην οποιαδήποτε κρίση.

1.Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας κατηγορηματικά και απερίφραστα δηλώνει ότι ουδέποτε έπραξε τα όσα της αποδίδονται και δεν συμμετείχε σε συνωμοσίες, ούτε επωφελήθηκε οικονομικά από την πώληση του Τ/Κ ακινήτου στη Δρομολαξιά.

2.Είναι γνωστό ότι το Σωματείο ΑΛΚΗ ιδρύθηκε και λειτούργησε από μέλη και φίλους της Αριστεράς και άλλους δημοκρατικούς πολίτες και κατά την διάρκεια της ύπαρξης που διεξήγαγε πολλούς κοινούς αγώνες με το ΑΚΕΛ που είχαν σχέση με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνία γενικότερα.

3.Ως λογικό αποτέλεσμα των πιο πάνω μέλη και στελέχη της Αριστεράς διετέλεσαν μέλη του Συμβουλίου της ΑΛΚΗΣ τα οποία για αντιμετώπιση αναγκών του Σωματείου υποχρεώθηκαν να συνάψουν προσωπικά δάνεια ή να δώσουν εγγυήσεις προς όφελος του Σωματείου λόγω των δυσκολιών που το ίδιο το Σωματείο αντιμετώπιζε στη λήψη δανείων από Τραπεζιτικά Ιδρύματα. Σημειώνουμε με έμφαση ότι η ίδια πρακτική χρηματοδότησης των Σωματείων εμφανίζεται στο σύνολο των Σωματείων μας ανά την Κύπρο.

4.Μετά την κρίση που ξέσπασε στο ποδόσφαιρο είναι σε όλους γνωστό ότι σε όλα τα σωματεία συσσωρεύτηκαν δάνεια στα ονόματα πρώην διοικητικών συμβούλων για τα οποία πολλοί οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια και υποβλήθηκαν σε οικονομικά έξοδα και είχαν οικονομικές απώλειες και επιβαρύνσεις και βρέθηκαν με δεσμευμένες τις περιουσίες τους με δικαστικά ΜΕΜΟ γεγονός που τους στερούσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν αυτές τις περιουσίες προς όφελος των οικογενειών τους ή και των επιχειρήσεων τους. Δυστυχώς το ίδιο συνέβη και με το Σωματείο ΑΛΚΗ. Που δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον γενικό κανόνα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

5.Επειδή για κάποιους ανθρώπους που επηρεάζονταν η κατάσταση ξεπέρασε το απροχώρητο και επειδή η ΟΥΕΦΑ αύξησε τους ελέγχους και άρχισε μέσω της ΚΟΠ να τιμωρεί Σωματεία, γι΄ αυτό δημιουργήθηκε από μέλη και φίλους της ΑΛΚΗΣ, επιτροπή εξόφλησης παλαιών χρεών, η οποία ανέλαβε την προσπάθεια εξόφλησης των εν λόγω χρεών με διάφορες εκστρατείες και με εισφορές με σκοπό να αρθούν οι οικονομικές συνέπειες που αντιμετώπιζαν οφειλέτες δανείων της ΑΛΚΗΣ. Όλα αυτά γίνονταν σε συνεργασία πάντοτε με το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΛΚΗΣ.

6.Ένας εκ των προσώπων που αποφάσισε να βοηθήσει την επιτροπή εξόφλησης των παλαιών χρεών της ΑΛΚΗΣ όπως ήτο αναμενόμενο και συμβαίνει σε όλα τα Σωματεία της Κύπρου ήτο ο πρόεδρος της ΑΛΚΗΣ ο οποίος από την εταιρεία του WADNIC TRADING LIMITED εξέδωσε 2 επιταγές για το ποσό των €200,000. – η πρώτη και για το ποσόν των €34,000. – η δεύτερη με σκοπό την άμεση εξαργύρωση τους και την πληρωμή παλαιών οφειλών της ΑΛΚΗΣ. Οι επιταγές είχαν εκδοθεί στο όνομα του ΣΤΕΚ γιατί σε αυτό το ίδρυμα εκκρεμούσαν οφειλές που αφορούσαν χρέη της ΑΛΚΗΣ και άλλες οφειλές που εκκρεμούσαν σε άλλα Τραπεζικά Ιδρύματα ή και σε πρόσωπα.

7. Επειδή στην επιτροπή εξόφλησης παλαιών χρεών της ΑΛΚΗΣ συμμετείχαν και στελέχη της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας ζήτησε και έλαβε την άδεια της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας για να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός του για κατάθεση των ως άνω επιταγών και για άμεση πληρωμή των οφειλών προς το ΣΤΕΚ και των υπόλοιπων οφειλών προς άλλους.

8. Από τις 2 επιταγές που κατατέθηκαν στον ως άνω λογαριασμό πληρώθηκαν παλαιές οφειλές της ΑΛΚΗΣ και το σύνολο του ποσού διατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό αυτό.

9.Για όλα τα πιο πάνω υπάρχουν όλα τα τραπεζιτικά δικαιολογητικά και αποδείξεις και δηλώνουμε απερίφραστα την πρόθεση μας να παραδώσουμε όλα αυτά τα έγγραφα όταν μας ζητηθούν προς οποιαδήποτε αρχή του Κράτους με σκοπό να φανεί η πραγματική αλήθεια και επιτέλους να σταματήσει η διαπόμπευση του Κόμματος στα μάτια της Κυπριακής κοινής γνώμης.

Κλείνοντας την ανακοίνωση μας αυτή ως Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας επανατονίζουμε ότι είμαστε υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης και της προσαγωγής όσων ενέχονται ενώπιον της δικαιοσύνης. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά με βάση τους Κανόνες Δικαίου και χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις από κανένα.Διαβάστε Επίσης