Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ: H ηγεσία του ΔΗΚΟ να σταματήσει εδώ και τώρα τους...

ΑΚΕΛ: H ηγεσία του ΔΗΚΟ να σταματήσει εδώ και τώρα τους αντιδημοκρατικούς αφορισμούς

-

Βότση που καλούσε το ΑΚΕΛ να σιωπήσει. Με την ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ καλεί την ηγεσία του ΔΗΚΟ να σταματήσει τους αντιδημοκρατικούς αφορισμούς:

“Ως ΑΚΕΛ, διαφυλάσσοντας το δημοκρατικό δικαίωμα της έκφρασης άποψης ως κόρη οφθαλμού, δεν θα ζητήσουμε από το ΔΗΚΟ να σιωπήσει, όπως η ηγεσία του ΔΗΚΟ με προκλητικό τρόπο καλεί το ΑΚΕΛ να πράξει.

Στους αντιδημοκρατικούς αφορισμούς της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, αντιπαραβάλλουμε τα εξής απλά ερωτήματα:

– Αν υποθέσουμε ότι ισχύουν τα όσα καταλογίζει η ηγεσία του ΔΗΚΟ στην προηγούμενη κυβέρνηση, το ΔΗΚΟ δεν είναι συνυπεύθυνο για όσο χρόνο συγκυβερνούσε, δεδομένου ότι οι αποφάσεις λαμβάνονταν συλλογικά από την κυβέρνηση;

– Αν το ΔΗΚΟ εκ των υστέρων ανακάλυψε ότι υπήρξε δήθεν καταστροφικό το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν εφάρμοσε σκληρά μέτρα λιτότητας κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού είναι πράγματι εκπληκτικά λυπηρό. Από την άλλη πώς να ερμηνευτεί η πολιτική προστασία που το κόμμα του πρόσφερε αφειδώλευτα σε τραπεζικές διοικήσεις και στον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας; Σίγουρα δεν ήταν προστασία στην οικονομία και το λαό.

– Έχει συνειδητοποιήσει η ηγεσία του ΔΗΚΟ ότι εκλέγοντας τον κ. Αναστασιάδη στην εξουσία και ότι συγκυβερνώντας με τον ΔΗΣΥ δεν έχει μόνο δικαιώματα στην κατανομή της εξουσίας; Κατανοούν ότι έχουν τεράστια ευθύνη γιατί αντί της άνοιξης που υποσχέθηκαν στον κυπριακό λαό έφεραν βαρυχειμωνιά και ότι δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από κατασκευασμένους μύθους για την προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίοι κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι μέσα από τα ίδια τα γεγονότα και τις εξελίξεις;”

Διαβάστε Επίσης