Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΚΕΛ: Ο ΥΠΕΣ επιμένει να πληρώσουν τη φορολογία ακινήτων οι χαμηλομεσαίοι

ΑΚΕΛ: Ο ΥΠΕΣ επιμένει να πληρώσουν τη φορολογία ακινήτων οι χαμηλομεσαίοι

-

Αύγουστος 2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών και οι κυβερνώντες επιμένουν να πληρώσει τη φορολογία ακινήτων η χαμηλομεσαία εισοδηματική τάξη, ώστε να ελαφρυνθούν οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Κάλεσε παράλληλα τον κυπριακό λαό να αντιδράσει με την παρουσία του έξω από τη Βουλή κατά την ημέρα που θα ψηφίζεται η τροπολογία που θα καταθέσει το ΑΚΕΛ, με στόχο την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας μέχρι 40.000 ευρώ από την καταβολή οποιασδήποτε φορολογίας.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε σε χθεσινή δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος, όπως είπε «αποκάλυψε δημόσια για πρώτη φορά, τα πραγματικά κίνητρα της Κυβέρνησης και των κομμάτων που τη συναποτελούν».

«Οι κυβερνώντες επιμένουν στη θέση να πληρώσουν οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι, ο προσφυγικός κόσμος και γενικά οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», είπε ο κ. Λουκαΐδης.

Συνέχισε, λέγοντας ότι «εμμένει ο κ. Χάσικος και οι κυβερνώντες να πληρώσουν φορολογία όσοι έχουν ανάγκη για να ζήσουν την οικογένειά τους και το τελευταίο ευρώ που λαμβάνουν, ώστε να ελαφρυνθούν οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, που κατά τον κ. Χάσικο είναι εκείνοι που θα επιφέρουν την ανάκαμψη της οικονομίας».

«Ως ΑΚΕΛ καλούμε τον κυπριακό λαό να αντιδράσει απέναντι σ’ αυτή την κοινωνικά άδικη, ισοπεδωτική φορολογία» για να στείλει τα μηνύματα στους κυβερνώντες που «αφουγκράζονται αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων», κατέληξε ο κ. Λουκαϊδης.

Διαβάστε Επίσης