Tο ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

«Επικοινωνία αντί ουσία. Ψέματα αντί αλήθειες. Ημετεροκρατία αντί αξιοκρατία. Αλαζονεία αντί συλλογικότητα και διαβούλευση. Προχειρότητα αντί επαγγελματισμός. Δουλικότητα αντί διεκδίκηση. Σε όλα αυτά συνοψίζεται ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν τον Συνεργατισμό τα τελευταία πέντε χρόνια. Τον Αύγουστο του 2013 πήραν την πλήρη κυριότητα και έλεγχο του Συνεργατισμού. Έδωσαν στο αρχικό στάδιο 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ για να τον εξυγιάνουν και να αρχίσει μια νέα εποχή. Διόρισαν τους εκλεκτούς, ημέτερους και φίλους τους στα ανώτερα πόστα για να τον διοικήσουν. Για πέντε ολόκληρα χρόνια μιλούσαν για το success story», σημείωσε.

Έδιναν υποσχέσεις, σημείωσε, αρχικά για επιβίωση του Συνεργατισμού και στη συνέχεια σε επιστροφή του, ή έστω μέρους του στους ιδιοκτήτες του.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, ουδέποτε έλαβαν υπόψη τους τις δικές μας ενστάσεις και διαφωνίες για τις αποφάσεις τους. Σήμερα, είπε, επιχειρούν να μας θέσουν ξανά σε εκβιαστικά διλήμματα - αφού καθόρισαν και αποφάσισαν για τα πάντα, αφού διαπραγματεύτηκαν και δεσμεύτηκαν για όλα, μας λένε είτε ψηφίζετε αυτά που εμείς αποφασίσαμε ή θα έχετε ευθύνη για ό, τι συμβεί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη δήλωση της, συνέχισε, γκρέμισε το σόου που έστησαν Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ στα ΜΜΕ με δύο μόνο λέξεις: πτώχευση και εκκαθάριση - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τούς αφαίρεσε και το τελευταίο φύλλο συκής: αναφέρθηκε σε κακοδιαχείριση που οδήγησε το Συνεργατισμό εκεί που τον οδήγησε.

«Δεν είναι όμως μόνο οι σκανδαλώδεις τοποθετήσεις των φίλων τους στη διοίκηση.  Δεν είναι μόνο τα ψέματα που έλεγαν τόσα χρόνια στον κόσμο για να περνά ο καιρός, να τελειώνουν οι εκλογές και να πάμε παρακάτω. Δεν είναι τα ψέματα που επιστρατεύτηκαν για να χρυσώσουν το χάπι της πτώχευσης του Συνεργατισμού. Είναι και αυτό που μας φύλαξε ως φιλοδώρημα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού: δεσμεύθηκε κρυφά, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αλλάξει το νομικό πλαίσιο των εκποιήσεων προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών οφείλουν να λογοδοτήσουν στη Βουλή και το λαό γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Όπως οφείλουν, σημείωσε, να δώσουν εξηγήσεις και για την εγκληματική συμφωνία. «Μια συμφωνία στην οποία οι δήθεν αγοραστές αντί να πληρώνουν, πληρώνονται. Μια συμφωνία που στερείται κάθε οικονομικής λογικής».

«Είναι η Κυβέρνηση που έφερε τα πράγματα ως εδώ είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα. Αντί να εκβιάζει θα έπρεπε να απολογείται γιατί φτάσαμε και πάλι μετά το 2013 στο σημείο να φορτωθούν οι φορολογούμενοι και η κυπριακή οικονομία την κάκιστη πολιτική και τα λάθη των κυβερνώντων. Τελικά ο ηγέτης της κρίσης έγινε ο ηγέτης που προκαλεί κρίσεις», συμπλήρωσε.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video)
  Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video) Tο ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η…
 • Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»!
  Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»! Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".
 • Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ
  Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ Έχασε τη ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Συνεργατισμό με τις ενέργειες της κυβέρνησης για ξεπούλημα του, τα έβαλε με το ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ψευδώς συνειδητά και άφησε αιχμές κατά το κόμματος για τη ψιθυρολογία που οδηγεί στην απόσυρση καταθέσεων. Τους ισχυρισμούς Προδρόμου διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ…
 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!  Χαράτσι στους βιομήχανους! Ιδού ποιοι πραγματικά μας κυβερνούν: Το ΚΕΒΕ ανακοινώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις (!!!) ευλογώντας τα γένια του! Για τους εργαζόμενους η συνεχίζεται η «οικονομική κρίση» και το… «ταμείον είναι μείον»! Η ηγεσία της ΣΕΚ, αντί συνεννόηση και κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ανηφόρισε στο Λόφο του Προεδρικού για να προσκυνήσει την κυβέρνηση του κεφαλαίου! Στον ίδιο πάντα ρόλο οι ΣΕΚίτες και στο ίδιο στρατόπεδο με τους μεγαλοεργοδότες * ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην Έντυπη Έκδοση της…
 • ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!
  ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!  Οι άνθρωποι έχουν εθιστεί ομαδικά στο ψέμα και την παραπλάνηση. Κατά τον Πρόεδρο του και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης μη έχοντας οτιδήποτε να ανακοινώσει για το στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, πήγε στο Προεδρικό δήθεν για να ενημερώσει τον Πρόεδρο και κουβάλησε τα κανάλια.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top