Εκστρατεία συλλογής παιδικών βιβλίων για τα εγκλωβισμένα παιδιά στο Ριζοκάρπασο διενεργήθηκε ενόψει του Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest) το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 19-20 Μαΐου.

«Βασικός στόχος του Nicosia Book Fest και των διοργανωτών του, του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας (ΙΝΕΠ), του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) και του Δήμου Στροβόλου, είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας και της καλλιέργειας αγάπης για το βιβλίο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΤΠ.

Προστίθεται ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ και η Cyta πραγματοποίησαν την εκστρατεία συλλογής μεταξύ 3 και 9 Μαΐου και η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε μεγάλη, καθώς συγκεντρώθηκαν συνολικά πέραν των 500 βιβλίων. Τα βιβλία παραδόθηκαν στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η Διευθύντρια του ΓΤΠ αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη συνεισφορά του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, τόσο στο Φεστιβάλ όσο και στη φετινή πρωτοβουλία για συγκέντρωση βιβλίων για τα εγκλωβισμένα παιδιά.

Είπε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Γραφείο θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στο Φεστιβάλ, όπου θα εκτίθενται και θα διατίθενται δωρεάν μεγάλη επιλογή από τις εκδόσεις του. Είπε ακόμη ότι μαζί με το Τυπογραφείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ΓΤΠ θα διοργανώσει ένα ολοήμερο εργαστήρι τυπογραφίας για παιδιά με τίτλο «Μικροί τυπογράφοι εν δράσει», στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς τυπώνονται τα βιβλία που διαβάζουν και να τυπώσουν σε μηχανή εκτύπωσης τη δική τους δημιουργία.

Αναφερόμενη στην εκστρατεία συλλογής βιβλίων για τα εγκλωβισμένα παιδιά η κα Μιχαηλίδου είπε ότι «η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη και έχουμε συγκεντρώσει εκατοντάδες βιβλία. Ευχαριστούμε τον κ. Χρυσάνθη και το Γραφείο Επιτρόπου για τη συνεργασία και την προθυμία τους να αναλάβουν τη διαδικασία παράδοσης των βιβλίων στα εγκλωβισμένα παιδιά».

Ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες δράσεις που γίνονται στον τόπο για ενίσχυση της αγάπης για το βιβλίο.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΙΝΕΠ Γιαννάκης Κολοκασίδης είπε ότι το σκεπτικό της διοργάνωσης προέκυψε από τον εντοπισμό ενός κενού στην κοινωνία, που αφορά στην έλλειψη κουλτούρας φιλαναγνωσίας. Συμπλήρωσε ότι δράσεις όπως η σημερινή, η οποία γίνεται με σκοπό τη συλλογή παιδικών βιβλίων για τα παιδιά του Ριζοκαρπάσου, προσθέτουν αξία στο Φεστιβάλ Βιβλίου ως θεσμό και εμπλουτίζουν τον κοινωνικό του ρόλο.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΝΕΚ Μενέλαος Μενελάου ανέφερε ότι η αποστολή και το όραμα του Οργανισμού Νεολαίας συμβαδίζει πλήρως με τους στόχους του φεστιβάλ, ενώ η Ανώτερη Διευθύντρια Χρηματοοικονομικών και Διοίκησης της CYTA Αντιγόνη Μοδέστου κάλεσε το κοινό να παρευρεθεί στη βράβευση των 21 παιδιών που ξεχώρισαν στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τη «Μαγεία της επικοινωνίας στην Παραμυθοχώρα», την Κυριακή, 20 Μαΐου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Παραλαμβάνοντας τα βιβλία εκ μέρους του Επιτρόπου Προεδρίας, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Θεμάτων και Αγνοουμένων Χρύσανθος Χρυσάνθης ανέφερε ότι τα παιδιά του Ριζοκαρπάσου «είναι άξια όλου του θαυμασμού και της εκτίμησής μας», όπως και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους.

Σε αυτούς και στα σχολεία τους, το Ελληνικό Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, συμπυκνώνονται όλα τα ιδεώδη και οι αξίες του Ελληνισμού στην Κύπρο, γι’ αυτό και πάντοτε είμαστε στο πλευρό τους, αντλώντας και εμείς από τους ιδίους δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα στον οποίον έχουμε ταχθεί και την επανένωση του νησιού μας και τον τερματισμό της κατοχής, είπε.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Nicosia Book Fest Χρυσόστομος Πασιαρδής αναφέρθηκε τέλος στο πρόγραμμα και τις δράσεις του Φεστιβάλ.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Έσβησε στην άσφαλτο 18χρονος μοτοσικλετιστής
  Έσβησε στην άσφαλτο 18χρονος μοτοσικλετιστής Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη Λεμεσό, ο 18χρονος Plamen Petrov, από τη Βουλγαρία, όταν όχημα που οδηγούσε 44χρονος από την Ελλάδα, ανέκοψε την πορεία της μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτας του.
 • Νεκρός 35χρονος σε δυστύχημα στον κόμβο Ριζοελιάς στη Λάρνακα
  Νεκρός 35χρονος σε δυστύχημα στον κόμβο Ριζοελιάς στη Λάρνακα Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, με θύμα τον Δημήτρη Γεωργιάδη, 35 χρόνων, ομοεθνή από τη Γεωργία, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, σημειώθηκε χθες βράδυ στη Λάρνακα.
 • Πέθανε με τη σύριγγα στο χέρι! Πιθανόν από χρήση ναρκωτικών ο θάνατος 28χρονος στην Ορόκλινη
  Πέθανε με τη σύριγγα στο χέρι! Πιθανόν από χρήση ναρκωτικών ο θάνατος 28χρονος στην Ορόκλινη Νεκρό άνδρα 28χρονο από την Ελλάδα εντόπισαν τα μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης, στις 7:30 το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου. Έπειτα από πληροφορία που έλαβαν από πολίτη, Αστυνομικοί μετέβησαν σε ισόγειο διαμέρισμα στην κοινότητα Ορόκλινης, όπου διέμενε 28χρονος από την Ελλάδα. Ο 28χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε στο χέρι του σύριγγα με την οποία πιθανώς σύμφωνα με αστυνομικό εκπρόσωπο, είχε κάνει προηγουμένως χρήση ναρκωτικών.
 • Συγκέντρωση βιβλίων για εγκλωβισμένα παιδιά Ριζοκαρπάσου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας
  Συγκέντρωση βιβλίων για εγκλωβισμένα παιδιά Ριζοκαρπάσου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας Εκστρατεία συλλογής παιδικών βιβλίων για τα εγκλωβισμένα παιδιά στο Ριζοκάρπασο διενεργήθηκε ενόψει του Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest) το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 19-20 Μαΐου. «Βασικός στόχος του Nicosia Book Fest και των διοργανωτών του, του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας (ΙΝΕΠ), του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) και του Δήμου Στροβόλου, είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας και της καλλιέργειας αγάπης για το βιβλίο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΤΠ. Προστίθεται ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ και η…
 • Κρίσιμα 18χρονος μοτοσικλετιστής – Τραυματίστηκε σε οδικό δυστύχημα στο Κάβο Γκρέκο
  Κρίσιμα 18χρονος μοτοσικλετιστής – Τραυματίστηκε σε οδικό δυστύχημα στο Κάβο Γκρέκο Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται 18χρονος από το Παραλίμνι, ο οποίος τραυματίστηκε χθες βράδυ σε οδικό δυστύχημα με μοτοσικλέτα.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top