Εκστρατεία συλλογής παιδικών βιβλίων για τα εγκλωβισμένα παιδιά στο Ριζοκάρπασο διενεργήθηκε ενόψει του Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest) το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 19-20 Μαΐου.

«Βασικός στόχος του Nicosia Book Fest και των διοργανωτών του, του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας (ΙΝΕΠ), του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) και του Δήμου Στροβόλου, είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας και της καλλιέργειας αγάπης για το βιβλίο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΤΠ.

Προστίθεται ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ και η Cyta πραγματοποίησαν την εκστρατεία συλλογής μεταξύ 3 και 9 Μαΐου και η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε μεγάλη, καθώς συγκεντρώθηκαν συνολικά πέραν των 500 βιβλίων. Τα βιβλία παραδόθηκαν στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η Διευθύντρια του ΓΤΠ αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη συνεισφορά του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, τόσο στο Φεστιβάλ όσο και στη φετινή πρωτοβουλία για συγκέντρωση βιβλίων για τα εγκλωβισμένα παιδιά.

Είπε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Γραφείο θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στο Φεστιβάλ, όπου θα εκτίθενται και θα διατίθενται δωρεάν μεγάλη επιλογή από τις εκδόσεις του. Είπε ακόμη ότι μαζί με το Τυπογραφείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ΓΤΠ θα διοργανώσει ένα ολοήμερο εργαστήρι τυπογραφίας για παιδιά με τίτλο «Μικροί τυπογράφοι εν δράσει», στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς τυπώνονται τα βιβλία που διαβάζουν και να τυπώσουν σε μηχανή εκτύπωσης τη δική τους δημιουργία.

Αναφερόμενη στην εκστρατεία συλλογής βιβλίων για τα εγκλωβισμένα παιδιά η κα Μιχαηλίδου είπε ότι «η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη και έχουμε συγκεντρώσει εκατοντάδες βιβλία. Ευχαριστούμε τον κ. Χρυσάνθη και το Γραφείο Επιτρόπου για τη συνεργασία και την προθυμία τους να αναλάβουν τη διαδικασία παράδοσης των βιβλίων στα εγκλωβισμένα παιδιά».

Ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες δράσεις που γίνονται στον τόπο για ενίσχυση της αγάπης για το βιβλίο.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΙΝΕΠ Γιαννάκης Κολοκασίδης είπε ότι το σκεπτικό της διοργάνωσης προέκυψε από τον εντοπισμό ενός κενού στην κοινωνία, που αφορά στην έλλειψη κουλτούρας φιλαναγνωσίας. Συμπλήρωσε ότι δράσεις όπως η σημερινή, η οποία γίνεται με σκοπό τη συλλογή παιδικών βιβλίων για τα παιδιά του Ριζοκαρπάσου, προσθέτουν αξία στο Φεστιβάλ Βιβλίου ως θεσμό και εμπλουτίζουν τον κοινωνικό του ρόλο.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΝΕΚ Μενέλαος Μενελάου ανέφερε ότι η αποστολή και το όραμα του Οργανισμού Νεολαίας συμβαδίζει πλήρως με τους στόχους του φεστιβάλ, ενώ η Ανώτερη Διευθύντρια Χρηματοοικονομικών και Διοίκησης της CYTA Αντιγόνη Μοδέστου κάλεσε το κοινό να παρευρεθεί στη βράβευση των 21 παιδιών που ξεχώρισαν στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τη «Μαγεία της επικοινωνίας στην Παραμυθοχώρα», την Κυριακή, 20 Μαΐου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Παραλαμβάνοντας τα βιβλία εκ μέρους του Επιτρόπου Προεδρίας, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Θεμάτων και Αγνοουμένων Χρύσανθος Χρυσάνθης ανέφερε ότι τα παιδιά του Ριζοκαρπάσου «είναι άξια όλου του θαυμασμού και της εκτίμησής μας», όπως και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους.

Σε αυτούς και στα σχολεία τους, το Ελληνικό Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, συμπυκνώνονται όλα τα ιδεώδη και οι αξίες του Ελληνισμού στην Κύπρο, γι’ αυτό και πάντοτε είμαστε στο πλευρό τους, αντλώντας και εμείς από τους ιδίους δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα στον οποίον έχουμε ταχθεί και την επανένωση του νησιού μας και τον τερματισμό της κατοχής, είπε.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Nicosia Book Fest Χρυσόστομος Πασιαρδής αναφέρθηκε τέλος στο πρόγραμμα και τις δράσεις του Φεστιβάλ.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Πώς την πάτησε 63χρονη από «γιατρό» που έκανε…. «μαγικά» και της έφαγε πέραν των 100 χιλ. ευρώ
  Πώς την πάτησε 63χρονη από «γιατρό» που έκανε…. «μαγικά» και της έφαγε πέραν των 100 χιλ. ευρώ Στη σύλληψη 60χρονου από τη Λευκωσία προχώρησε το ΤΑΕ Πάφου για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων ύψους 117 χιλ. ευρώ με ψευδείς παραστάσεις και απειλή με τη χρήση βίας σε βάρος 63χρονης καθηγήτριας.
 • Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του Φορέα Τρίτης Ηλικίας
  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του Φορέα Τρίτης Ηλικίας Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρία του νεοσύστατου Φορέα Τρίτης Ηλικίας κατά τη διάρκεια της οποίας οι οργανώσεις και οι φορείς που συμμετέχουν ενημερώθηκαν από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, για τους στόχους της Κυβέρνησης αναφορικά με την ευημερία και τη διεύρυνση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς την τρίτη ηλικία, για προγράμματα που έχουν προκηρυχθεί για άτομα άνω των 65, καθώς και για νέα μέτρα που βρίσκονται υπό μελέτη.
 • Σε κωματώδη κατάσταση αγοράκι που ήπιε φυτοφάρμακο!
  Σε κωματώδη κατάσταση αγοράκι που ήπιε φυτοφάρμακο! Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο 6χρονος, μετά την κατάποση φυτοφαρμάκου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αγοράκι που κατάγεται από τη Ρουμανία και διαμένει με τους γονείς του τα τελευταία χρόνια στην Πάφο βρισκόταν χτες το απόγευμα στο σπίτι με την μητέρα του, η οποία είχε αγοράσει το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο για την φροντίδα του κήπου της.
 • Ένα κομματάκι κρέας στο φαγητό η αιτία θανάτου 20χρονου αγοριού! – Πέθανε από ασφυξία
  Ένα κομματάκι κρέας στο φαγητό η αιτία θανάτου 20χρονου αγοριού! – Πέθανε από ασφυξία Σε ασφυξία που προκλήθηκε από κομματάκι κρέας οφείλεται ο θάνατος του αγοριού, 20 μόλις μηνών, το οποίο έχασε τη ζωή του, το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το τάιζε η μητέρα του.
 • Αντιδράσεις ΕΚΥΣΥ για το κλείσιμο του καταστήματος της ΣΚΤ στα Λύμπια
  Αντιδράσεις ΕΚΥΣΥ για το κλείσιμο του καταστήματος της ΣΚΤ στα Λύμπια Η τοπική επιτροπή της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) Λυμπιών με επιστολή της προς την Ελληνική Τράπεζα ζητεί όπως αναθεωρηθεί η απόφαση για το κλείσιμο του καταστήματος του Συνεργατισμού στα Λύμπια, προειδοποιώντας με μέτρα αντίδρασης. Η Ελληνική Τράπεζα από την ερχόμενη Δευτέρα αναλαμβάνει και επίσημα τα καταστήματα και τους πελάτες του Συνεργατισμού, έπειτα από τη συμφωνία μεταφοράς των «καλών» εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top