Οι εγγεγραμμένοι Τούρκοι ψηφοφόροι στα κατεχόμενα που μπορούν να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία της 24ης Ιουνίου είναι 105.000, σύμφωνα με τον επικεφαλής του παραρτήματος του ΑΚΡ στα κατεχόμενα, Μεχμέτ Ντεμιρτζί. 

Στο σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Σταρ Κίπρις, ο Τζουνέιτ Ορούτς που μίλησε με τον Ντεμιρτζί αναφέρει ότι το ΑΚΡ στα κατεχόμενα έχει «πατήσει από σήμερα το κουμπί για την προεκλογική εκστρατεία». Ο Ντεμιρτζί ανέφερε στον Ορούτς ότι αναζητούν συμμαχίες στα κατεχόμενα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία και αυτή τη συμμαχία μπορεί να είναι οι Γκρίζοι Λύκοι, δηλώνοντας ότι στόχος τους είναι να κερδίσουν περισσότερο από το 50% των ψήφων στα κατεχόμενα.
 
Στο μεταξύ, με άρθρο του στην Χαβαντίς ο διευθυντής της εφημερίδας, Μπασιαράν Ντουζγκιούν γράφει ότι το γεγονός ότι η Τουρκία εισήλθε σε προεκλογικό κλίμα είναι «άσχημα νέα» για την «κυβέρνηση».  Όπως αναφέρει, είναι γεγονός ότι η «κυβέρνηση», η οποία πέρασε πρόσφατα τον προϋπολογισμό της από την «βουλή» και «σήκωσε τα μανίκια» για να πιάσει δουλειά, είναι πραγματικότητα ότι χρειάζεται την Άγκυρα και πρέπει να συνεργαστεί μαζί της.
 
Οι «υπουργοί», προσθέτει, ο ένας μετά τον άλλο επισκέπτονται την Άγκυρα και ζητούν την στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης για τα έργα που θέλουν να προωθήσουν. «Δυστυχώς ωστόσο, στην Άγκυρα υπάρχει τώρα ένα προεκλογικό κλίμα που είναι χειρότερο από μια μάχη για τη ζωή και το θάνατο. Αυτή είναι η ημερήσια διάταξη έως τις 25 Ιουνίου. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, κανείς δεν θα μας κοιτάξει».
 
Ο Ντουζγκιούν σημειώνει ότι αυτές είναι ιστορικές μέρες για την Τουρκία, η οποία «με την αλλαγή του συστήματος έχει αποκτήσει μια μορφή διακυβέρνησης στην οποία δεν είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα και σχεδόν κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε εξελίξεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν εκπλήξεις, θα γίνουμε μάρτυρες νέων ανατροπών λόγω της απόφασης για πρόωρες εκλογές».
 
Γράφει για απόφαση έκπληξη αφού οι εκλογές γίνονται σχεδόν ενάμιση χρόνο νωρίτερα και μόλις 65 μέρες μετά και γίνονται διαφορετικά σχόλια για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
 
Οι εκτιμήσεις για τις εξελίξεις διίστανται, αναφέρει ο Τ/κ αρθρογράφος, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τί πρόκειται να συμβεί (με την εφαρμογή του νέου Συντάγματος) αφού η Τουρκία έχει χωριστεί σε πλευρές, σε ομάδες που αλληλοπυροβολούνται κρυμμένοι πίσω από σακιά άμμου. Αυτά, προσθέτει, δεν πρέπει να συμβαίνουν σε φυσιολογικές δημοκρατίες και αυτή η κατάσταση εμποδίζει το να γίνουν σωστές εκτιμήσεις για τις εκλογές και το μέλλον της Τουρκίας.
 
Αναφερόμενος στις δηλώσεις που γίνονται υπέρ ή κατά του Ερντογάν ο Ντουζγκιούν γράφει ότι κάποιος μπορεί να υποθέσεις πως στην Τουρκία υπάρχει δικτατορία. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και στον κόσμο, σημειώνει και προσθέτει ότι η αντιπολίτευση στην Τουρκία είναι ξεκάθαρο ότι θα διεξάγει μια εκστρατεία με σύνθημα «θα ρίξουμε την δικτατορία, θα φέρουμε την δημοκρατία».
 
Διερωτάται δε πως μπορούν να διεξαχθούν υγιής εκλογές σε ένα τέτοιο περιβάλλον και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Νίκη Μεχμέτ Χαρμαντζί στο «δήμο» Λευκωσίας – Το ΡΤΚ ανέδειξε 10 «δημάρχους»
  ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Νίκη Μεχμέτ Χαρμαντζί στο «δήμο» Λευκωσίας – Το ΡΤΚ ανέδειξε 10 «δημάρχους» Για σημαντική νίκη έκανε λόγο ο Μεχμέτ Χαρμαντζί που επανεκλέγηκε στον «δήμο» Λευκωσίας απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας και έχοντας μαζί του τον πρόεδρο του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ αλλά και τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν που τον υποστήριξε.
 • Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όγκο και παλμό η Μεγάλη Πορεία Ειρήνης στο Ακρωτήρι
  Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όγκο και παλμό η Μεγάλη Πορεία Ειρήνης στο Ακρωτήρι Στην ιστορία του κινήματος ειρήνης, ως μια από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή πέρασε η σημερινή, 8η Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης που οργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, προς τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, αξιώνοντας την απομάκρυνσή τους από το νησί και την επικράτηση της Ειρήνης στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο.
 • ΠΣΕ: Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
  ΠΣΕ: Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο» έλεγε ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Ήρθε η ώρα ως κυπριακός λαός να να στείλουμε ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε να τερματιστούν όλοι οι πόλεμοι, να βροντοφωνάξουμε ενάντια στη σφαγή και τους πνιγμούς αθώων παιδιών και γυναικών, ενάντια στον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πορευτούμε στο δρόμο της ειρήνης, την…
 • Πώς οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας επηρεάζουν τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο
  Πώς οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας επηρεάζουν τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο Οι εγγεγραμμένοι Τούρκοι ψηφοφόροι στα κατεχόμενα που μπορούν να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία της 24ης Ιουνίου είναι 105.000, σύμφωνα με τον επικεφαλής του παραρτήματος του ΑΚΡ στα κατεχόμενα, Μεχμέτ Ντεμιρτζί.
 • Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά!
  Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά!  Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης πραγματοποίησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία, εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει άμεσα με τρόπο μέσα από τον οποίο το Συριακό θα επιλυθεί με πολιτικά μέσα και απαιτώντας σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top