Έτρεχε να προλάβει κατά τη διάρκεια της νύχτας η Αστυνομία, τόσο στη Λεμεσό όσο και σε άλλες Επαρχίες, για αντιμετώπιση περιστατικών νεανικής παραβατικότητας που αφορούσαν κυρίως οχλαγωγία, ρίψη κροτίδων και άναμμα φωτιών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη επτά προσώπων και τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.
 
Όπως δήλωσε στην ΑΔΕ Λεμεσού ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, τα μέλη της δύναμης βρίσκονταν σε πλήρη κινητοποίηση για αντιμετώπιση περιστατικών που θα προέκυπταν κατά τη νύχτα της Ανάστασης, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία αναγκάστηκε να δράσει και πέραν των καθηκόντων της σε κάποιες περιπτώσεις, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.
 
Στη Λεμεσό το πρώτο σοβαρό περιστατικό καταγράφηκε γύρω στις 23.30 έξω από την εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στη Μέσα Γειτονιά, όταν πάσσαλος της ΑΗΚ τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ 70 περίπου πρόσωπα εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να πετούν κροτίδες και πέτρες.
 
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη αιμάτωμα δεξιού βραχίονα, άλγος σπονδυλικής στήλης, ερυθρότητα κάτω γνάθου και εκδορές στο αριστερό γόνατο και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απολύθηκε.
 
Γύρω στη 1.15 τα ξημερώματα, σε κοινότητα της επαρχίας Λεμεσού, λήφθηκε πληροφορία ότι 30 περίπου νεαρά πρόσωπα συναθροιστήκαν κοντά σε εκκλησία και οχλαγωγούσαν ρίχνοντας κροτίδες και ανάβοντας φωτιές σε ξηρά χόρτα. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου διαπίστωσαν ότι υπήρχε φωτιά σε ξηρά χόρτα, ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε πλαστικά διαχωριστικά σήματα του αυτοκινητόδρομου. Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ νεαρά πρόσωπα έριξαν πέτρες και κροτίδες προς το μέρος των περιπολικών και έβριζαν τα μέλη της Αστυνομίας.
 
"Συνελήφθη, μέχρι στιγμής ένας 18χρονος για το αδίκημα της οχλαγωγίας, ο οποίος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και θα παραμείνει υπό κράτηση για τρεις μέρες", είπε ο κ.Αγγελίδης, προσθέτοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες και αξιολογούνται πληροφορίες με σκοπό τον εντοπισμό και άλλων προσώπων.
 
Το τρίτο σοβαρό περιστατικό στη Λεμεσό καταγράφηκε στις 2.10 τα ξημερώματα κοντά στην εκκλησία Αγίου Νικολάου, όπου 30 περίπου νεαροί άναψαν φωτιά σε ελαστικά και απέκοψαν το δρόμο, με αποτέλεσμα να κληθούν στη σκηνή μέλη της Αστυνομίας.
 
"Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν τέσσερα πρόσωπα, δυο ηλικίας 16 ετών, ένας 17χρονος και ένας 20χρονος, οι οποίοι τέθηκαν υπό τετραήμερη κράτηση", είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι συνελήφθηκαν και δυο 14χρονοι, οι γονείς των οποίων ενημερώθηκαν σχετικά και κλήθηκαν να τους παραλάβουν.
 
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, τραυματίστηκαν ελαφρά δυο μέλη της Αστυνομίας, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκαν.
 
Η Αστυνομία ωστόσο είχε να αντιμετωπίσει και άλλα παρόμοια περιστατικά σε άλλες Επαρχίες, όπως αυτό που καταγράφηκε γύρω στις 20.30 στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο Στρόβολο, όπου νεαροί τοποθέτησαν πέραν των 200 ελαστικών αυτοκινήτων σε ανοικτό χώρο, με σκοπό να τα κάψουν.
 
"Όντως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και μέλη της ΑΔΕ Λευκωσίας μετάφεραν 200 και πλέον ελαστικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας", είπε ο κ.Αγγελίδης, υπογραμμίζοντας πως "εδώ η Αστυνομία έχει ανταποκριθεί και πέραν του καθήκοντος της με αυτήν την ενέργεια, λαμβάνοντας υπόψη τους σοβαρούς κινδύνους που ενδεχομένως θα υπήρχαν και όλα τα αρνητικά επακόλουθα".
 
Εξάλλου, γύρω στις 23.30, σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, νεαροί απέκοψαν δρόμο και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για αποκατάσταση της κυκλοφορίας, ενώ γύρω στις 2 τα ξημερώματα, σε σχολείο στη Λευκωσία, σημειώθηκε συμπλοκή με αποτέλεσμα δύο πρόσωπα ηλικίας 25 και 23 ετών να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκαν.
 
Το επόμενο περιστατικό καταγράφηκε στις 3 τα ξημερώματα, όταν μετά από παράπονα για ρίψη κροτίδων σε περιοχή της Λευκωσίας, χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να διαλύσει ομάδα νεαρών, ενώ στις 4 τα ξημερώματα, νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων σε δύο περιπτώσεις σε περιοχές της Λευκωσίας.
 
Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη προσώπων, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν κροτίδες.
 
Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ.Αγγελίδης, γύρω στις 20.00, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν αυτοκίνητο το οποίο κινείτο σε περιοχή της Λάρνακας, όπου εντοπίστηκαν σε αυτό 400 κροτίδες, ενώ τόσο ο 25χρονος οδηγός όσο και ο 24χρονος συνοδηγός συνελήφθηκαν για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκαν υπό κράτηση.
 
Επίσης, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, μετά από πληροφορία για χρήση κροτίδων, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν σε ανοικτό χώρο στη Λάρνακα, όπου εντόπισαν 50 περίπου πρόσωπα γύρω από αναμμένη φωτιά και σε έλεγχο που τους έγινε, εντοπίστηκαν στην κατοχή 25χρονου, 59 εργοστασιακές κροτίδες. Ο 25χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Παράλληλα, χθες βράδυ στη Λευκωσία, γύρω στις 21:00, στο πλαίσιο επιχείρησης για πάταξη της νεανικής παραβατικότητας, συνελήφθη 26χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του 22 εργοστασιακές κροτίδες.  Ο 26χρονος στη συνέχεια αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας τόνισε πως "τα μέλη μας ανταποκρίνονται συνεχώς με αρκετούς κινδύνους και βεβαίως μπορεί κάποιος να σχολιάσει και ένα μεγάλο αριθμό εργατοωρών σε σχέση με την καταστολή αυτών των επεισοδίων".
 
Κάλεσε παράλληλα όλους να προβληματιστούν γύρω από αυτές τις συμπεριφορές που καταγράφονται από τη νεολαία μας "έχοντας υπόψη τα περιστατικά και χθες, που ήταν ένα στίγμα της όλης κατάστασης, γιατί υπήρχαν και τις προηγούμενες μέρες", ενώ σημείωσε ότι " πρόβλημα υπάρχει φαίνεται και στο θεσμό της οικογένειας".

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Φυσίγγια σιδερογροθιές, εκρηκτική ύλη, αεροβόλο όπλο και πτυσσόμενο ρόπαλο εντοπίστηκαν στην κατοχή δύο προσώπων
  Φυσίγγια σιδερογροθιές, εκρηκτική ύλη, αεροβόλο όπλο και πτυσσόμενο ρόπαλο εντοπίστηκαν στην κατοχή δύο προσώπων Δύο υποθέσεις παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών αλλά παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου εξετάζει η Αστυνομία. Σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη χθες βράδυ με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 33χρονος από την Πάφο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, παράνομη κατοχή περιουσίας και κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων. Συγκεκριμένα, μεταξύ των ωρών 3.20μ.μ. – 6.40μ.μ. χθες, έγιναν συνολικά έρευνες από μέλη της ΥΚΑΝ, ΤΑΕ, Κλάδου Κυνών, σε τρεις κατοικίες στην Πάφο…
 • Καταγγελία 34χρονης για υπόθεση απαγωγής στην Πάφο
  Καταγγελία 34χρονης για υπόθεση απαγωγής στην Πάφο Υπόθεση απαγωγής εξετάζει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου. Συγκεκριμένα, 34χρονη Ε/κ κατήγγειλε χθες βράδυ στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου ότι συνομήλικος της επίσης Ε/κ κρατούσε την ίδια και το ανήλικο παιδί της παρά τη θέληση της στο σπίτι του.
 • Εντοπισμός νεαρών με μικρή ποσότητα ναρκωτικών στην Πάφο
  Εντοπισμός νεαρών με μικρή ποσότητα ναρκωτικών στην Πάφο Ένας ανήλικος Βούλγαρος και ένας 22χρονος συμπατριώτης του είχαν στην κατοχή τους μικρή ποσότητα ναρκωτικών την οποία όπως παραδέχτηκαν, προόριζαν για δική τους χρήση.
 • Πυροβολισμοί εναντίον προσώπου που προσπαθούσε να κλέψει κυνηγετικά σκυλιά
  Πυροβολισμοί εναντίον προσώπου που προσπαθούσε να κλέψει κυνηγετικά σκυλιά Ιδιοκτήτης κυνηγητικών σκυλιών στην Γιόλου πυροβόλησε εναντίον προσώπου που επιχειρούσε να κλέψει από την αυλή του κυνηγετικά σκυλιά. Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στη 1.20 μετά τα μεσάνυκτα στο χωριό Γιόλου. Ο 45χρονος ιδιοκτήτης των σκυλιών ενημέρωσε την αστυνομία ότι ένας 27χρονος από άλλο χωριό της επαρχίας Πάφου, τον οποίο αναγνώρισε και με τον οποίο όπως παραδέχτηκε έχουν διαφορές, μετέβη κρυφά στο σπίτι του, μια περίπου ώρα μετά τα μεσάνυχτα και επιχείρησε να κλέψει κυνηγητικά σκυλιά που ήταν στην αυλή του.
 • Σύλληψη 49χρονου στη Λεμεσό, που απασχόλησε στο παρελθόν την Αστυνομία
  Σύλληψη 49χρονου στη Λεμεσό, που απασχόλησε στο παρελθόν την Αστυνομία Χειροπέδες πέρασε τα ξημερώματα η Αστυνομία, σε 49χρονο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές σε σοβαρές εγκληματικές υποθέσεις. Συνελήφθη στη Λεμεσό, μετά από έλεγχο στην οικία του και τον εντοπισμό μεγάλου χρηματικού ποσού και ενός πυροβόλου όπλου, ενώ χειροπέδες φόρεσαν και δυο πρόσωπα που εκτελούσαν χρέη φρουρού.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top