Έχασε τη ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Συνεργατισμό με τις ενέργειες της κυβέρνησης για ξεπούλημα του, τα έβαλε με το ΑΚΕΛ.

Ισχυρίστηκε ψευδώς συνειδητά και άφησε αιχμές κατά το κόμματος για τη ψιθυρολογία που οδηγεί στην απόσυρση καταθέσεων.

Τους ισχυρισμούς Προδρόμου διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ προτρέπει καταθέτες του Συνεργατισμού να αποσύρουν τα λεφτά τους από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, σημειώνοντας ότι τα λίγα λεφτά που ο ίδιος διαθέτει με την σύζυγό τα έχει στο Συνεργατισμό και δεν τα μετακίνησε ποτέ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα ο Α. Κυπριανού ανέφερε ότι «όποιος λέει τέτοιο πράγμα είναι εντελώς αναξιόπιστος και λέει ψέματα».

«Ειλικρινά διερωτώμαι γιατί κυκλοφορούν αυτές οι φήμες. Είναι απαράδεκτες, καταδικαστέες και σε καμιά περίπτωση το ΑΚΕΛ δεν έχει συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο», τόνισε.

«Εγώ τα πολύ λίγα λεφτά τα οποία διαθέτω μαζί με την σύζυγο μου τα έχω στο Συνεργατισμό και δεν τα μετακίνησα τίποτε», πρόσθεσε.  

Σε άλλη ερώτηση για το τι λεγόταν για το Συνεργατισμό πριν τις εκλογές και τί σήμερα απάντησε ότι «δεν μας ξαφνιάζει. Είναι η γνωστή τακτική της Κυβέρνησης». Προεκλογικά, είπε, «παρουσιάζει μια ιδεατή εικόνα έτσι ώστε να εξασφαλίσει τις ψήφους του κόσμου και μετεκλογικά που παρουσιάζονται πλέον τα ζητήματα με τις δικές τους διαστάσεις στον κόσμο, προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες σε άλλους».

Σύμφωνα με τον Α. Κυπριανού «εδώ και πέντε χρόνια έχει αναλάβει τη διαχείριση του Συνεργατισμού η Κυβέρνηση, έχει διορίσει συγκεκριμένους ανθρώπους που είναι πολύ καλά γνωστό ποιοι είναι για να κάνουν αυτή τη διαχείριση από μέρους της».

Και έχουμε τα αποτελέσματα τα συγκεκριμένα, είπε, «ακολούθησε μια συγκεκριμένη πορεία η Κυβέρνηση σε ότι αφορά τη διαχείριση του συνεργατισμού στη βάση μιας συγκεκριμένης φιλοσοφίας».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς θεωρούμε ότι από την αρχή αυτή ήταν η πρόθεση», εκφράζοντας την θέση ότι «έλεγε ψέματα όλο αυτό το διάστημα για να αποκοιμίζει τον κόσμο για να οδηγήσει τα πράγματα εκεί που ήθελε».

«Τα έχει φέρει σε ένα τέτοιο σημείο τώρα και προσπαθεί να μας πει ότι δεν έχει άλλη επιλογή», ανέφερε, προσθέτοντας την ίδια ώρα ότι «μα η ίδια οδήγησε τα πράγματα σε αυτό το σημείο».

Σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού «για εμάς η ανησυχία είναι άλλη. Όλα τα τελευταία χρόνια μας μιλούσαν για το `success story`, για το πόσο καλά πήγαινε η κυπριακή οικονομία και για το ότι κατάφεραν να επιλύσουν τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας».

«Ο τραπεζικός τομέας που ήταν πάντοτε το κύριο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας εξακολουθεί να έχει πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα. Και η Κυβέρνηση είναι υπόλογη για τον Συνεργατισμό και τις εξελίξεις σε αυτό γιατί τα τελευταία 5 χρόνια  είχε την αποκλειστική διαχείριση του», ανέφερε. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, «οι ευθύνες της είναι τεράστιες». «Θα ξεπουλήσει τον δημόσιο πλούτο και στον τομέα του συνεργατισμού σε ιδιωτικά χέρια», πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις απάντησε ότι «η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι δεδομένη και έχει ξεκαθαρίσει ο Υπουργός Οικονομικών ότι θα επανέλθει στο θέμα της Cyta ανεξάρτητα με τις αποφάσεις που έχει λάβει η πλειοψηφία της Βουλής».

Εμείς, είπε, «θα αντιδράσουμε σε όλα αυτά τα ζητήματα. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε να προχωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών τομέων της κυπριακής οικονομίας οι οποίοι έχουν μια στρατηγική σημασία για τον τόπο και για την οικονομία».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με άλλα κόμματα απάντησε «εάν επανέλθει η κυβέρνηση και επιμένει στις ιδιωτικοποιήσεις η δική μας η πρόθεση είναι να συνεργαστούμε ξανά με τα ίδια κόμματα που είχαμε συνεργαστεί και τότε».

«Ελπίζω και εύχομαι κάποια κόμματα τα οποία τα βλέπω σήμερα να φλερτάρουν με την κυβέρνηση να μην κάνουν δεύτερες σκέψεις», είπε.

«Νομίζω ο κάθε ένας μπορεί να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα», είπε ερωτηθείς σε ποιο κόμμα αναφέρεται.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video)
  Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video) Tο ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η…
 • Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»!
  Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»! Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".
 • Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ
  Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ Έχασε τη ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Συνεργατισμό με τις ενέργειες της κυβέρνησης για ξεπούλημα του, τα έβαλε με το ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ψευδώς συνειδητά και άφησε αιχμές κατά το κόμματος για τη ψιθυρολογία που οδηγεί στην απόσυρση καταθέσεων. Τους ισχυρισμούς Προδρόμου διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ…
 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!  Χαράτσι στους βιομήχανους! Ιδού ποιοι πραγματικά μας κυβερνούν: Το ΚΕΒΕ ανακοινώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις (!!!) ευλογώντας τα γένια του! Για τους εργαζόμενους η συνεχίζεται η «οικονομική κρίση» και το… «ταμείον είναι μείον»! Η ηγεσία της ΣΕΚ, αντί συνεννόηση και κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ανηφόρισε στο Λόφο του Προεδρικού για να προσκυνήσει την κυβέρνηση του κεφαλαίου! Στον ίδιο πάντα ρόλο οι ΣΕΚίτες και στο ίδιο στρατόπεδο με τους μεγαλοεργοδότες * ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην Έντυπη Έκδοση της…
 • ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!
  ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!  Οι άνθρωποι έχουν εθιστεί ομαδικά στο ψέμα και την παραπλάνηση. Κατά τον Πρόεδρο του και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης μη έχοντας οτιδήποτε να ανακοινώσει για το στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, πήγε στο Προεδρικό δήθεν για να ενημερώσει τον Πρόεδρο και κουβάλησε τα κανάλια.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top