Οι τελευταίες εξελίξεις στον Συνεργατισμό θα συζητηθούν, το πρωί, σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Η συζήτηση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί, συμπίπτει με την ολοκλήρωση σήμερα στις 1200 της πρώτης φάσης της διαδικασίας για την προσέλκυση επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, η οποία ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου με το άνοιγμα εικονικού δωματίου δεδομένων (Data room), το οποίο περιλαμβάνει γύρω στις 65.000 σελίδες με οικονομικά στοιχεία και πληροφορίες για την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Με τη διαδικασία, την οποία τρέχει η Citygroup global markets, προσφέρεται η επιλογή της αγοράς του συνόλου της τράπεζας, είτε μέρος ή το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων. Μετά την περίοδο αυτή οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν το χρόνο για να καταχωρίσουν δεσμευτικές προσφορές.

Η συνεδρία, η οποία γίνεται έπειτα από πρόταση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, αποτελεί συνέχεια της κεκλεισμένων των θυρών συζήτησης που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, με αφορμή την απόφαση της ΣΚΤ να ξεκινήσει τη διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Στην συνεδρία είχαν παρουσιαστεί από τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη τα πορίσματα του διαχειριστικού ελέγχου και ελέγχου συμμόρφωσης που διενήργησε η Ελεγκτική Υπηρεσία στη ΣΚΤ για την περίοδο 1.7.2015 μέχρι 31.12.2016.

Ο έλεγχος περιλάμβανε και το θέμα της συνεργασίας της ΣΚΤ με την ισπανική εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων και ακινήτων Altamira.

Στη συνεδρία δεν είχε μπορέσει να παρουσιαστεί ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω άλλων ειλημμένων υποχρεώσεων. Καλεσμένη στη συνεδρία ήταν και η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία ενημέρωσε την Επιτροπή, μέσω επιστολής της ότι δεν θα παραστεί.

Πέραν από τον Υπουργό Οικονομικών, στη σημερινή κοινή συνεδρία κλήθηκαν να παραστούν η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, ο Γενικός Ελεγκτής, ο προϊστάμενος της Μονάδας για τη Διαχείριση της συμμετοχής της Κυβέρνησης στο Συνεργατισμό, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ο Γενικός Διευθυντής και η Διευθυντική Ομάδα της ΣΚΤ, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπείας της Τράπεζας και ο τέως Πρόεδρος της Επιτροπείας του Συνεργατισμού.

Στη συνεδρία κλήθηκαν επίσης να παραστούν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΕΤΥΚ και των αγροτικών οργανώσεων ΠΕΚ, ΕΚΑ, Νέα Αγροτική Κίνηση, Παναγροτικός Σύνδεσμος και Ευρωαγροτικός.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου συζητούν τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό
  Οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου συζητούν τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό Οι τελευταίες εξελίξεις στον Συνεργατισμό θα συζητηθούν, το πρωί, σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Η συζήτηση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί, συμπίπτει με την ολοκλήρωση σήμερα στις 1200 της πρώτης φάσης της διαδικασίας για την προσέλκυση επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, η οποία ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου με το άνοιγμα εικονικού δωματίου δεδομένων (Data room), το οποίο περιλαμβάνει γύρω στις 65.000 σελίδες με οικονομικά στοιχεία…
 • ΠΕΚΙΝΟ: Καταστροφή στην παγκόσμια οικονομία θα φέρει ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξαν οι ΗΠΑ
  ΠΕΚΙΝΟ: Καταστροφή στην παγκόσμια οικονομία θα φέρει ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξαν οι ΗΠΑ Ενας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ θα οδηγούσε μόνο στην καταστροφή την παγκόσμια οικονομία, υπογράμμισε ο Υπουργός Εμπορίου της Κίνας Τζονγκ Σαν σήμερα, καθώς το Πεκίνο κλιμακώνει τις επικρίσεις του στους δασμούς που αποφάσισε η Ουάσιγκτον να επιβάλλει στα εισαγόμενα μέταλλα, που εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να συντρίψουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Μετά την πίεση που άσκησαν σύμμαχοί τους, οι ΗΠΑ άφησαν ανοικτή την πόρτα για περισσότερες εξαιρέσεις από τους δασμούς 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο…
 • Το Ισραήλ σύναψε συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αιγύπτου με φυσικό αέριο
  Το Ισραήλ σύναψε συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αιγύπτου με φυσικό αέριο  Το Ισραήλ σύναψε μια "ιστορική" συμφωνία για τον εφοδιασμό της Αιγύπτου με φυσικό αέριο, ανακοίνωσε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
 • Νέες έρευνες της Κομισιόν στα γραφεία των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Daimler και VW
  Νέες έρευνες της Κομισιόν στα γραφεία των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Daimler και VW Νέες έρευνες πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα γραφεία γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης συγκρότησης καρτέλ εκ μέρους των εταιρειών.
 • ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ: Εφιάλτης για την κοινωνία - Ένας στους 3 Κύπριους, κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας!
  ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ: Εφιάλτης για την κοινωνία - Ένας στους 3 Κύπριους, κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας!  «Άλλο είναι η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους και άλλο είναι η πραγματική οικονομία», δήλωσε σήμερα ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, σχολιάζοντας την αναβάθμιση από τον οίκο Fitch, ανέφερε ωστόσο ότι αποτελεί θετικό βήμα. Είπε παράλληλα ότι πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και η μεταποιητική βιομηχανία της Κύπρου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top