Οι τελευταίες εξελίξεις στον Συνεργατισμό θα συζητηθούν, το πρωί, σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Η συζήτηση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί, συμπίπτει με την ολοκλήρωση σήμερα στις 1200 της πρώτης φάσης της διαδικασίας για την προσέλκυση επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, η οποία ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου με το άνοιγμα εικονικού δωματίου δεδομένων (Data room), το οποίο περιλαμβάνει γύρω στις 65.000 σελίδες με οικονομικά στοιχεία και πληροφορίες για την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Με τη διαδικασία, την οποία τρέχει η Citygroup global markets, προσφέρεται η επιλογή της αγοράς του συνόλου της τράπεζας, είτε μέρος ή το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων. Μετά την περίοδο αυτή οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν το χρόνο για να καταχωρίσουν δεσμευτικές προσφορές.

Η συνεδρία, η οποία γίνεται έπειτα από πρόταση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, αποτελεί συνέχεια της κεκλεισμένων των θυρών συζήτησης που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, με αφορμή την απόφαση της ΣΚΤ να ξεκινήσει τη διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Στην συνεδρία είχαν παρουσιαστεί από τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη τα πορίσματα του διαχειριστικού ελέγχου και ελέγχου συμμόρφωσης που διενήργησε η Ελεγκτική Υπηρεσία στη ΣΚΤ για την περίοδο 1.7.2015 μέχρι 31.12.2016.

Ο έλεγχος περιλάμβανε και το θέμα της συνεργασίας της ΣΚΤ με την ισπανική εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων και ακινήτων Altamira.

Στη συνεδρία δεν είχε μπορέσει να παρουσιαστεί ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω άλλων ειλημμένων υποχρεώσεων. Καλεσμένη στη συνεδρία ήταν και η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία ενημέρωσε την Επιτροπή, μέσω επιστολής της ότι δεν θα παραστεί.

Πέραν από τον Υπουργό Οικονομικών, στη σημερινή κοινή συνεδρία κλήθηκαν να παραστούν η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, ο Γενικός Ελεγκτής, ο προϊστάμενος της Μονάδας για τη Διαχείριση της συμμετοχής της Κυβέρνησης στο Συνεργατισμό, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ο Γενικός Διευθυντής και η Διευθυντική Ομάδα της ΣΚΤ, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπείας της Τράπεζας και ο τέως Πρόεδρος της Επιτροπείας του Συνεργατισμού.

Στη συνεδρία κλήθηκαν επίσης να παραστούν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΕΤΥΚ και των αγροτικών οργανώσεων ΠΕΚ, ΕΚΑ, Νέα Αγροτική Κίνηση, Παναγροτικός Σύνδεσμος και Ευρωαγροτικός.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top