Σε κινητοποίηση βρίσκονται από χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες, στο λιμάνι Λεμεσού, καθώς ποσότητα πετρελαιοειδών καταλοίπων κατέληξε στη θάλασσα, προκαλώντας ζημιές σε τέσσερα σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας.

Όπως δήλωσε ο λιμενάρχης, Παναγιώτης Αγαθοκλέους, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μεταφοράς πετρελαιοειδών καταλοίπων των πλοίων, μεταξύ δυο φορτηγίδων της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την εργασία αυτή.
 
Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, η σύνδεση των αγωγών δεν έγινε σωστά, με αποτέλεσμα μερικές εκατοντάδες λίτρα από πετρελαιοειδή κατάλοιπα να καταλήξουν στη θάλασσα, πριν αυτό γίνει αντιληπτό και τεθεί εκτός λειτουργίας το σύστημα.
 
Σημείωσε πως άμεσα κινητοποιήθηκε, τόσο η Αρχή Λιμένων και το Τμήμα Αλιείας, όσο και η εταιρεία, για περιορισμό της ρύπανσης, ενώ ήδη σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και η ρύπανση έχει περιοριστεί σε σημείο της λεκάνης του λιμανιού.
 
Οι προσπάθειες συνεχίζονται για πλήρη καθαρισμό, ανέφερε ο κ.Αγαθοκλέους, προσθέτοντας ότι ήδη έχει αποσταλεί σχετική επιστολή στην εταιρεία διαχείρισης των πετρελαιοειδών καταλοίπων, μέσω της οποίας καθίσταται υπεύθυνη για το περιστατικό, ενώ αναμένεται ότι θα της επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.
 
Συνολικά τέσσερα από τα πέντε σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας που βρίσκονται ελλιμενισμένα στο χώρο έχουν υποστεί ζημιές στη βαφή τους, ενώ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το θέμα πλέον θα αναλάβουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top