Το ΑΚΕΛ έχει την καλή διάθεση να συνεργαστεί με όλους και με την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος τόνισε ωστόσο πως θα πρέπει να έχουν όλοι την ίδια φιλοσοφία.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη σημερινή σύσκεψη αρχηγών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι αν συμφωνήσουν στη φιλοσοφία το κόμμα του είναι έτοιμο να λειτουργήσει συλλογικά και να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, για προσθέσει πως έχει ξεκαθαρίσει πως το ΑΚΕΛ επιμένει στην προστασία της κυρίας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης για άτομα τα οποία εξυπηρετούσαν κανονικά τα δάνεια τους και λόγω της οικονομικής κρίσης, λόγω αποφάσεων άλλων, βρέθηκαν εκτεθειμένοι και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους.

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να προστατευτούν. Και η κύρια κατοικία και η μικρή επαγγελματική στέγη. Δεν θα δεχτούμε να ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες για μια ακόμα φορά θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τις τράπεζες φορτώνοντας τις όποιες συνέπειες στους ώμους των πολιτών. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να λειτουργήσουμε συλλογικά στην προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις», είπε ο κ. Κυπριανού.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού «τα δάνεια μαζί με το κυπριακό είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο τόπος και ο λαός μας», προσθέτοντας ότι «παρόλο το success story που προβλήθηκε τα τελευταία χρόνια είναι προφανές πως το κύριο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας, που ήταν και τότε και εξακολουθεί να παραμένει και σήμερα ο τραπεζικό τομέας, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και δυσκολίες».

«Έχουμε την καλή διάθεση», είπε, «να συνεργαστούμε με όλους με την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι θα πρέπει να έχουμε όλοι την ίδια φιλοσοφία. Ποιους θέλουμε να προστατέψουμε και σε ποιους θα στραφούμε για να ασκήσουμε πιέσεις έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν τα δάνεια. Εάν συμφωνήσουμε στη φιλοσοφία εμείς είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε συλλογικά και να συμβάλουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από το πλαίσιο των προτάσεων που έχουν διαμορφωθεί και βρίσκονται υπό επεξεργασία τη δεδομένη στιγμή, ο κ. Κυπριανού απάντησε δεν έχουν μπροστά τους απολύτως καμιά πρόταση.

Σημείωσε πως «ο Υπουργός Οικονομικών έχει αναφέρει κάποιες σκέψεις πολύ γενικές», συμπληρώνοντας πως «πρέπει να δούμε το συγκεκριμένο πλαίσιο για να συζητήσουμε».

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να ετοιμάσει ένα πλαίσιο, το οποίο να καταθέσει και να ανταλλάξουμε απόψεις», για να προσθέσει ότι «αν η φιλοσοφία μας ικανοποιεί, θα συζητήσουμε και τις λεπτομέρειες».

Συνέχισε λέγοντας πως «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση και όχι των πολιτικών κομμάτων». «Αυτή», είπε, «έχει εκλεγεί για να κυβερνήσει τον τόπο. Πρέπει να καταθέσει πρόταση. Εμείς καταθέσαμε κάποιες αρχές. Δεν μπήκαμε στη διαδικασία να καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση».

Σε ερώτηση αν έχει οριστεί ημερομηνία για το ποτέ θα συνέλθουν ξανά, είπε πως ο ΥΠΟΙΚ έχει πει ότι περίπου σε μια εβδομάδα το Υπουργείο Οικονομικών θα ετοιμάσει την πρόταση της κυβέρνησης, θα τη στείλει στα κόμματα και θα συγκληθεί και η σύσκεψη.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • ΑΚΕΛ: Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία
  ΑΚΕΛ: Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, με τη δύναμη που μάς δίνουν οι εργαζόμενοι, με πίστη στο μέλλον που αξίζει ο λαός μας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία, τονίζει η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση της με την ευκαιρία της σημερινής 92ης επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ), συνεχιστής του οποίου είναι το Ανορθωτικό Κόμμα Κυπρίων Εργαζομένων (ΑΚΕΛ).
 • Απεβίωσε ο Χρίστος Κουρτελλάρης
  Απεβίωσε ο Χρίστος Κουρτελλάρης Aνακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ για τον θάνατο του Βετεράνου στελέχους του Κόμματος Χρίστου Κουρτελλάρη: "Με αισθήματα βαθιάς θλίψης η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοινώνει τον θάνατο του βετεράνου του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος, Χρίστου Κουρτελλάρη. Ο Χρίστος Κουρτελλάρης γεννήθηκε το 1919 στους Εργάτες. Εντάχθηκε στις γραμμές του εργατικού κινήματος από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ το 1940 έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου. Μπήκε στο δρόμο της βιοπάλης σχεδόν από παιδί και στρατεύτηκε στο δρόμο του αγώνα τον οποίο δεν…
 • Ο Σεβήρος Κούλας, νέος Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας – 5 νέα μέλη στην Επ. Γραμματεία
  Ο Σεβήρος Κούλας, νέος Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας – 5 νέα μέλη στην Επ. Γραμματεία Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Γ.Γ. της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας ανέλυσε το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε το 31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών και τα μηνύματα που μέσω του στάλθηκαν στην κυπριακή κοινωνία. Ταυτόχρονα το Επαρχιακό Συμβούλιο προχώρησε σε μια αποτίμηση της δράσης και της παρουσίας του πριν και κατά τη διάρκεια του 31ου ΠΦΝΦ, επαναβεβαιώνοντας τη θέληση του, να συνεχίσει…
 • Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ
  Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξελέγη στη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ, επικρατώντας του ανθυποψηφίου της Μαρίνου Μουσιούτα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Κεντρικής Επιτροπής, Φύτο Κωνσταντίνου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου έλαβε 4.008 ψήφους ή 63,96%. Ο Μαρίνος Μουσιούτας έλαβε ποσοστό 36,04%.
 • Ο Ανδρέας Φακοντης νέος επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου
  Ο Ανδρέας Φακοντης νέος επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντης εξελέγη από την επαρχιακή επιτροπή του κόμματος του νέος επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ στην Πάφο.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top