Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας.

 

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι υπήρξαν στο παρελθόν κάποια μεμονωμένα περιστατικά.

 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, είπε πως η ολοένα αυξανόμενη χρήση ουσιών εξάρτησης δεν αποτελεί απλώς ένα περιθωριακό φαινόμενο αλλά επηρεάζει την καθημερινότητα μεγάλου αριθμού πολιτών και ιδιαίτερα νέων. Με αυτό το δεδομένο, ο κ. Φωτίου πως ο χώρος της εκπαίδευσης αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο άσκησης προληπτικής πολιτικής με προτεραιότητα την ενημέρωση.

 

Ο κ. Φωτίου είπε πως το Γραφείο του, σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας, προχώρησε στην υλοποίηση ενός προληπτικού προγράμματος για τους μαθητές στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο. «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με χαρακτήρα περισσότερο προληπτικό, με διάφορες δράσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τους νέους και τους μαθητές εκεί να μπορέσουν να αντιληφθούν και να αντισταθούν σε αυτούς τους κινδύνους», είπε.

 

Ο Επίτροπος είπε πως το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο για τους μαθητές στο Ριζοκάρπασο, λαμβάνοντας υπόψη και τις αντίξοες συνθήκες που καλούνται όλοι να αντιμετωπίσουν, μαθητές και καθηγητές. «Θέλουμε με κάθε τρόπο να παρέχεται σε αυτά τα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς τα απαραίτητα εκείνα εφόδια και η στήριξη που θα διευκολύνουν τόσο το έργο της μάθησης αλλά και την ποιοτική παιδεία που θέλουμε να έχουμε σε αυτό το ιστορικό σχολείο», είπε.

 

Όπως εξήγησε το πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται «Cool after school», θα προσφέρει στα παιδιά δημιουργική απογευματινή απασχόληση της οποίας ο πυρήνας θα είναι η εκμάθηση αγγλικών, η ενασχόληση με τη μουσική, το χορό αλλά και άλλα προγράμματα. Ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου καθώς και τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας για αυτό το πρόγραμμα. «Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε εκείνο που χρειάζονται αυτά τα παιδιά και να μην ξεχνούμε ότι βρίσκονται σε μια περιοχή με πολλά προβλήματα, αντίξοες συνθήκες και επιβάλλεται δέκα φορές περισσότερο η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος», είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι το πρόγραμμα θα στεφθεί με επιτυχία.

 

Ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου Δρ Χρύσανθος Γεωργίου είπε πως το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει μια ανάγκη κάποιων παιδιών που είναι απομονωμένα από την υπόλοιπη κυπριακή κοινωνία. Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα δεν έχει απλώς γνωσιολογικό χαρακτήρα αλλά θα παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη σε αυτά τα παιδιά ούτως ώστε να διαμορφωθεί ένας χαρακτήρας φραγμών ενάντια στις ουσίες.

 

Η Αρχή θα προσπαθεί, όπως είπε, με όλες της τις δυνάμεις να παρέχει υπηρεσίες και πρόληψη σε όλη την Κύπρο χωρίς να δημιουργεί οποιαδήποτε διάκριση. Τέλος ευχαρίστησε τον Επίτροπο και τους αρμόδιους φορείς για τη συνεργασία.

 

 

 

Σε ερώτηση αν υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά με νέους με ναρκωτικά στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε πως κατά διαστήματα υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις όχι ιδιαίτερα σοβαρές, σημειώνοντας ωστόσο πως το πρόγραμμα έχει προληπτικό χαρακτήρα. Όπως διευκρίνισε, τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν και έχουν ξεπεραστεί.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top