Για απαξιωτική αντιμετώπιση των ξενοδοχοϋπαλλήλων κάνει λόγο η ΣΥΞΚΑ -ΠΕΟ και εκφράζει τη λύπη της για τις "προσβλητικές δηλώσεις" τόσο του Προέδρου του ΚΟΤ  Άγγελου Λοΐζου όσο και του Προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ Χάρη Λοϊζίδη.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τις δηλώσεις τους, όπως δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδα, η ΠΕΟ αναφέρει ότι από αυτές «βγαίνει το συμπέρασμα ότι περίπου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που απολύονται τον χειμώνα είτε ευρίσκονται σε αναστολή εργασίας βάσει ισχύουσας συμφωνίας της συλλογικής σύμβασης, είναι ένοχοι γιατί κάθονται ή δουλεύουν στα χωράφια τους και επιβαρύνουν το κράτος με εκατομμύρια  για το ανεργιακό τους επίδομα».

«Πριν λίγο καιρό ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ από ραδιοφώνου χαρακτήρισε τεμπέληδες τους Κύπριους, γιατί προτιμούν τα επιδόματα αντί να εργαστούν. Λυπούμαστε πραγματικά για τις απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις τόσο του κ. Λοΐζου  όσο και του κ. Λοϊζίδη και τους πληροφορούμε ότι, πρώτν,ο το κράτος δεν ξοδεύει ούτε σεντ από τα ταμεία του για τους ξενοδοχοϋπάλληλους και ότι το επίδομα της ανεργίας το καταβάλλει το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο είναι κατάκτηση των εργαζομένων μετά από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες».

Όπως σημειώνει η ΣΥΞΚΑ- ΠΕΟ, «δεν είναι επιλογή των εργαζομένων να μείνουν άνεργοι και ούτε επιδιώκουν να είναι άνεργοι», προσθέτοντας ότι «είναι επιλογή των εργοδοτών τους ,γιατί δεν θέλουν να πάρουν κανένα ρίσκο μείωσης των κερδών τους παραμένοντας ανοικτοί τον χειμώνα».

Υπενθυμίζει ακόμα ότι «το ανεργιακό επίδομα είναι δικαίωμα των εργαζομένων και δεν πρόκειται ποτέ το συνδικαλιστικό κίνημα να δεχτεί να μετατραπούν οι άνεργοι σε φτηνό εργατικό δυναμικό για οποιονδήποτε εργοδότη».

Τέλος, η Συντεχνία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφέρει ότι «το χειμώνα 2013-2014 εφαρμόστηκε, με την σύμφωνο γνώμη του συνδικαλιστικού κινήματος, έκτακτο σχέδιο κατάρτισης εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες, που βρίσκονταν σε ολική ή μερική αναστολή εργασιών, με τα αποτελέσματα να ήταν καταθλιπτικά κι ο λόγος ήταν κυρίως γιατί οι εργοδότες δεν ήθελαν να αναλάβουν κόστος του μισθού των εργοδοτουμένων τους,  οι οποίοι θα έπαιρναν τον μισθό τους κι οι εργοδότες το επίδομα του ανεργιακού που περίπου ανέρχεται στο 60% του μισθού».

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Απεργία εκπαιδευτικών και χωρίς ολοήμερο τα δημοτικά σήμερα, λειτουργούν τα ΚΙΕ
  Απεργία εκπαιδευτικών και χωρίς ολοήμερο τα δημοτικά σήμερα, λειτουργούν τα ΚΙΕ Στις 13.05 θα κλείσουν τις πόρτες τους όλα τα δημοτικά σχολεία σήμερα λόγω των απεργιακών μέτρων των εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάζονται σε αυτά με αγορά υπηρεσιών, αλλά αντίθετα τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) θα λειτουργήσουν, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, παρά την εξαγγελία από πλευράς των εκπαιδευτών 24ωρης απεργίας. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, μετά την απόφαση του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑΣΥΠΠΟΣ), να προχωρήσει σε στάση εργασίας. Στην…
 • Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συριακό λαό και καταδικάζει τις απειλές για επίθεση στη Συρία
  Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συριακό λαό και καταδικάζει τις απειλές για επίθεση στη Συρία Η ΠΕΟ με σημερινή ανακοίνωση της εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους εργαζόμενους της Συρίας και καταδικάζει τις απειλές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για στρατιωτική επίθεση στη Συρία. «Με πρόσχημα τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων στην Συρία, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δημιουργούν τον κίνδυνο για μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από την οποία μόνοι χαμένοι θα βγουν οι εργαζόμενοι και οι λαοί», σημειώνει η ΠΕΟ.
 • Στήριξη στην πράξη και όχι με λόγια αναμένει το γυναικείο κίνημα – Πορεία και υπόμνημα στον Πρόεδρο
  Στήριξη στην πράξη και όχι με λόγια αναμένει το γυναικείο κίνημα – Πορεία και υπόμνημα στον Πρόεδρο Eκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησαν το Σάββατο το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, με τη στήριξη του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, υπό το σύνθημα "Ψωμί και Τριαντάφυλλα". Η εκδήλωση άρχισε με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και συνεχίστηκε με πορεία στο Προεδρικό, όπου αναγνώσθηκε το υπόμνημα που επιδόθηκε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, με τελικό αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παραδίδοντας το υπόμνημα, η ΓΓ της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά είπε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, ότι…
 • Με «ψωμί και Τριαντάφυλλα» πορεία διεκδίκησης προς το Προεδρικό Μέγαρο – Κάλεσμα γυναικείων και άλλων οργανώσεων
  Με «ψωμί και Τριαντάφυλλα» πορεία διεκδίκησης προς το Προεδρικό Μέγαρο – Κάλεσμα γυναικείων και άλλων οργανώσεων Κάτω από το σύνθημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα, ο Αγώνας για Κοινωνική Δικαιοσύνη Συνεχίζεται», Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ και το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ συνδιοργανώνουν σήμερα Σάββατο 10 Μαρτίου κινητοποίηση διαμαρτυρίας και αντίστασης. Η κινητοποίηση οργανώνεται με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον αγώνα των γυναικών και του εργατικού κινήματος. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο: Στις 10:30 θα γίνει προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών και θα ακολουθήσουν…
 • Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ
  Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ στις γυναίκες που εργάζονται στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Επί τόπου ήταν ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρα της Γυναίκας. Σε πάνω από 300 εργαζόμενες γυναίκες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, μοίρασε η ΠΕΟ γιορτάζοντας την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, γαρύφαλλα αγάπης και σεβασμού, όπως τα ονόμασε ο Γενικός της Γραμματέας της Οργάνωσης Πάμπης Κυρίτσης. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι η…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top