Εμφανίστηκε και πάλι η κάμπια των πεύκων (πιτυοκάμπη) στα κατεχόμενα με τον «διευθυντή» του τμήματος δάσων Αλτάι Φιράτ, να αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ότι η κάμπια εμφανίστηκε σε δασικές περιοχές στις οποίες δεν έγιναν οι απαραίτητοι ψεκασμοί.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Φιράτ, ανέφερε ότι οι ψεκασμοί άρχισαν σε συγκεκριμένες περιοχές πριν από δύο χρόνια και οι διαδικασίες έγιναν σε διεθνή πρότυπα για την αντιμετώπιση της πιτυοκάμπης και ότι στις εν λόγω περιοχές είτε μειώθηκε ο πληθυσμός του εντόμου είτε αντιμετωπίστηκε πλήρως η κατάσταση.

Είπε ακόμα ότι πέραν των 22 χιλιάδων εκταρίων δασικής γης απειλείται από την κάμπια και ότι λόγω των οικονομικών περικοπών κατά το 2016 μόνο εννέα χιλιάδες εκτάρια και το 2017 ακόμα εννέα εκτάρια ψεκάστηκαν με τα ειδικά φάρμακα.

Ανάφερε ακόμα ότι κατά τον αγώνα τους για καταπολέμηση ζητήθηκε και η συνδρομή ξένων ειδικών.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top