Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015

Οι κρατικοί προϋπολογισμοί για το 2016 είναι δυστυχώς μια από τα ίδια, είναι ο τρίτος στη σειρά προϋπολογισμός της κυβέρνησης Αναστασιάδη που εκφράζει την ίδια ακριβώς πολιτική: Αφαιρεί εισοδήματα από τα λαϊκά στρώματα, φορτώνει τα βάρη της κρίσης στο λαό, την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες προστατεύουν και συμβάλλουν στην αύξηση των κερδών των πλουσίων, αναφέρει σε δήλωση του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, σχολιάζοντας τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Πολλά μπορούν να λεχθούν για τους προϋπολογισμούς, προσθέτει, αλλά το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ένα: Συνεχίζουν την πολιτική των κυβερνώντων στην οικονομία, που έχει αναδείξει τα τελευταία τρία χρόνια την Κύπρο σε πρωταθλητή των ανισοτήτων σε όλη την Ευρώπη, κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.
Την πολιτική της να εξυπηρετεί τα εύπορα στρώματα και να φορτώνει τα βάρη στους φτωχούς, η κυβέρνηση προσπάθησε να την παρουσιάσει σαν «ανάγκη» και να της δώσει ένα «εθνικό» και «σωτήριο» μανδύα. Η αλήθεια, όπως τη μαρτυρούν τα στοιχεία, είναι πολύ διαφορετική: Οι κυβερνώντες εφαρμόζουν μια ακραία ταξική πολιτική υπέρ των πλουσίων και ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους γνωστά: ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, εκποιήσεις και κόκκινα δάνεια, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου.
Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος: ο δρόμος της πραγματικής ανάπτυξης, με ατμομηχανή το κράτος και το δημόσιο τομέα, με ένα πραγματικό αναπτυξιακό προϋπολογισμό ο οποίος θα δημιουργεί μεταξύ άλλων νέες θέσεις εργασίας.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Παραμένει το αδιέξοδο για την έδρα της Λεμεσού και μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών
  Παραμένει το αδιέξοδο για την έδρα της Λεμεσού και μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών Οι δηλώσεις των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κατάληξη στο θέμα της μη καταληφθείσας έδρας της Λεμεσού, που κατείχε ο Γιώργος Παπαδόπουλος της Αλληλεγγύης. Με βάση τις δηλώσεις, ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκαθάρισε στη Σύσκεψη Αρχηγών ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος είτε η λύση θα δοθεί με αναπληρωματική εκλογή, είτε με νόμο.
 • Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου
  Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν σήμερα σε κοινή συνεδρία οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Στη σημερινή συνεδρία, η οποία θα αρχίσει στις 9.00 το πρωί, κλήθηκαν επίσης να συμμετάσχουν ο Γενικός Ελεγκτής, ο Προϊστάμενος της Μονάδας για την Διαχείριση της Συμμετοχής της Κυβέρνησης στο Συνεργατισμό, εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο τέως Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη…
 • Αποποινικοποίηση των εκτρώσεων ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής
  Αποποινικοποίηση των εκτρώσεων ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής Μετά από μακρά συζήτηση η Ολομέλεια της Βουλής με 33 ψήφους υπέρ, 8 εναντίον και 5 αποχές, τροποποίησε το ποινικό κώδικα αποποινικοποιώντας τις εκτρώσεις μέχρι την 12η εβδομάδα της κύησης και μέχρι την 19η εβδομάδα σε περιπτώσεις βιασμού της εγκύου. Η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα επήλθε μετά από πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι βουλευτές Σκεύη Κούτρα Κουκουμά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, Στέλλα Κυριακίδου και Κωστής Ευσταθίου, βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, Νικόλας Παπαδόπουλος και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εκ μέρους…
 • Την απόφαση του για το ενωτικό Δημοψήφισμα και τις αποκρατικοποιήσεις σε αναφορές του Προέδρου ανακοινώνει το Ανώτατο
  Την απόφαση του για το ενωτικό Δημοψήφισμα και τις αποκρατικοποιήσεις σε αναφορές του Προέδρου ανακοινώνει το Ανώτατο Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώνει την ερχόμενη Δευτέρα (5/2), στις 12 το μεσημέρι, την απόφαση του για δύο αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η μια αναφορά έχει να κάνει με την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, με την οποία μεταφέρονται οι εξουσίες για τους σχολικούς εορτασμούς από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας και η άλλη με το νόμο που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για κατάργηση της μονάδας αποκρατικοποιήσεων.
 • Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Διαιωνίζουν την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα
  Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Διαιωνίζουν την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα Για ένα προϋπολογισμό χωρίς όραμα και προοπτική, που διαιωνίζει την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα, έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top