Σύντροφοι ψηλά τα ΛΑΒΑΡΑ!

Η πάλη για τα δίκαια των εργαζομένων, των λαϊκών μαζών, για λύση του Κυπριακού, επανένωση και απελευθέρωση της Κύπρου δεν σταματά εδώ. Δεν σταματά ποτέ!

Και τώρα και πάντα με το ΑΚΕΛ και τις Λαϊκές Δυνάμεις.

Ο Αναστασιάδης σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών παραμένει στο Προεδρικό Μέγαρο, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύντροφοι, χάθηκε μια μάχη. Δεν είναι ώρα για συζητήσεις. Οι ευθύνες γι’ αυτούς που έγιναν γέφυρα για να παραμείνει στο προεδρικό, η αμαρτωλή δεξιά, είναι επί τάπητος. Γι’ αυτά θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες.

Τώρα, είναι η ώρα διατράνωσης της πίστης στις αρχές και τα πιστεύω μας. Με το κόμμα της Εργατικής Τάξης, με το Λαϊκό Κίνημα, παραμένουμε η μαχητική πρωτοπορία για απόκρουση των επιβουλών κατά των λαϊκών συμφερόντων, για ανακοπή των επιθέσεων κατά της κοινωνίας με τα λεγόμενα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, για αποτροπή ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, για αποτροπή των μεθοδεύσεων  για συμφωνίες πακέτο Κυπριακού και ενεργειακών.

Σύντροφοι,

        η Αριστερά αντιστέκεται, δεν τα βάζει κάτω γιατί αποτελεί την μοναδική ελπίδα για τον τόπο. Είναι η μόνη προοδευτική πολιτική δύναμη και εφαλτήριο νέων λαϊκών αγώνων.

Συνεχίζουμε την πάλη 9 δεκαετιών, κόντρα στους ιμπεριαλιστές, στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία. Κόντρα στους εθνικιστές και τους εθνικοσοσιαλιστές.

Δεν βολευόμαστε ούτε με την παγίωση της διχοτόμησης της πατρίδας μας, ούτε με κλείσιμο του Κυπριακού, πακέτο με το ξεπούλημα των κρατικών φυσικών πόρων και της κρατικής περιουσίας.

Σηκώνουμε ψηλά τα λάβαρα, σφίγγουμε τις γροθιές και πάλιν ξεκινάμε, δεν ξαποσταίνουμε και ριχνόμαστε και πάλιν στη μάχη για τα εργατικά και λαϊκά δίκαια, για απόκρουση των μεθοδεύσεων των ξένων και των εδώ συνεργατών τους για ξεπούλημα της πατρίδας και των κρατικών – λαϊκών συμφερόντων.

ΠΕΤΡΟΣ Χ. ΠΑΣΙΑΣ

 

 

 

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ
  Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ Του Δώνη Χριστοφίνη* Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με εκπροσώπους, τους Τραμπς, Νετανιάχου κι άλλους, εντείνουν το μακελειό στην περιοχή μας και αλλού. Απειλούν όλη την ανθρωπότητα ακόμα και με πυρηνικό πόλεμο. Ο πόλεμος σκορπά το θάνατο, την καταστροφή, την πείνα, την προσφυγιά και την εμπορία προσώπων και οργάνων. Ένας δε, πυρηνικός πόλεμος θα αφανίσει κάθε ζωή στον πλανήτη μας.
 • Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜoyΣ χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολη των διεθνων προτυπων Της Άννα ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ* Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πόλεις μας είναι αυξημένες, πολυσύνθετες και πολυδιάστατες. Οι δημόσιες μεταφορές, οι υποδομές ,η ύδρευση, η ενέργεια και η ασφάλεια είναι τομείς στους οποίους οι πόλεις μας θα πρέπει να διαχειριστούν έτσι ώστε να παραμείνουν βιώσιμες. Ο αστικός πληθυσμός ολοένα και αυξάνεται και η αστικοποίηση είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται σε κάθε σύγχρονη πόλη.
 • Όταν το όραμα γίνεται πραγματικότητα – Του Θεόδωρου (Άκη) Φ. Ηλία
  Όταν το όραμα γίνεται πραγματικότητα – Του Θεόδωρου (Άκη) Φ. Ηλία  Η Τεχνική Σχολή Πάφου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Τα τελευταία εφτά χρόνια, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στην Τεχνική Εκπαίδευση στην Πάφο έχει αυξηθεί κατά 37%. Μάλιστα, η εισδοχή σε μερικούς από τους κλάδους, απαιτεί πολύ καλούς έως και άριστους βαθμούς. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των μαθητών που πετυχαίνουν στις Παγκύπριες εξετάσεις, έχει αυξηθεί σημαντικά. Επιπρόσθετα, για επτά συνεχή έτη εφαρμόζεται το πρόγραμμα εισαγωγικών μαθημάτων(το πρόγραμμα εφαρμόζεται στα μαθήματα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Αγγλικά,…
 • Η Κύπρος σε τροχιά κορυφαίου προορισμού Αθλητικού Τουρισμού
  Η Κύπρος σε τροχιά κορυφαίου προορισμού Αθλητικού Τουρισμού Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί ένα πολυδιάστατο τμήμα αγοράς με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και σημαντική αγοραστική δύναμη. Πρόκειται για την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού διεθνώς.
 • Οι παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα - Του Ξένιου ΜΑΜΑ
  Οι παθογένεια των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα - Του Ξένιου ΜΑΜΑ Από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι εκάστοτε κυβερνήσεις επέλεξαν, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, να εφαρμόσουν ένα σύστημα εργασιακών σχέσεων στο οποίο οι όροι και συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων. Όπως είναι γνωστό, οι διαπραγματεύσεις αυτές καταλήγουν σε συμφωνίες οι οποίες συνομολογούνται μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών και ονομάζονται συλλογικές συμβάσεις.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top