Σύντροφοι ψηλά τα ΛΑΒΑΡΑ!

Η πάλη για τα δίκαια των εργαζομένων, των λαϊκών μαζών, για λύση του Κυπριακού, επανένωση και απελευθέρωση της Κύπρου δεν σταματά εδώ. Δεν σταματά ποτέ!

Και τώρα και πάντα με το ΑΚΕΛ και τις Λαϊκές Δυνάμεις.

Ο Αναστασιάδης σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών παραμένει στο Προεδρικό Μέγαρο, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύντροφοι, χάθηκε μια μάχη. Δεν είναι ώρα για συζητήσεις. Οι ευθύνες γι’ αυτούς που έγιναν γέφυρα για να παραμείνει στο προεδρικό, η αμαρτωλή δεξιά, είναι επί τάπητος. Γι’ αυτά θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες.

Τώρα, είναι η ώρα διατράνωσης της πίστης στις αρχές και τα πιστεύω μας. Με το κόμμα της Εργατικής Τάξης, με το Λαϊκό Κίνημα, παραμένουμε η μαχητική πρωτοπορία για απόκρουση των επιβουλών κατά των λαϊκών συμφερόντων, για ανακοπή των επιθέσεων κατά της κοινωνίας με τα λεγόμενα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, για αποτροπή ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, για αποτροπή των μεθοδεύσεων  για συμφωνίες πακέτο Κυπριακού και ενεργειακών.

Σύντροφοι,

        η Αριστερά αντιστέκεται, δεν τα βάζει κάτω γιατί αποτελεί την μοναδική ελπίδα για τον τόπο. Είναι η μόνη προοδευτική πολιτική δύναμη και εφαλτήριο νέων λαϊκών αγώνων.

Συνεχίζουμε την πάλη 9 δεκαετιών, κόντρα στους ιμπεριαλιστές, στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία. Κόντρα στους εθνικιστές και τους εθνικοσοσιαλιστές.

Δεν βολευόμαστε ούτε με την παγίωση της διχοτόμησης της πατρίδας μας, ούτε με κλείσιμο του Κυπριακού, πακέτο με το ξεπούλημα των κρατικών φυσικών πόρων και της κρατικής περιουσίας.

Σηκώνουμε ψηλά τα λάβαρα, σφίγγουμε τις γροθιές και πάλιν ξεκινάμε, δεν ξαποσταίνουμε και ριχνόμαστε και πάλιν στη μάχη για τα εργατικά και λαϊκά δίκαια, για απόκρουση των μεθοδεύσεων των ξένων και των εδώ συνεργατών τους για ξεπούλημα της πατρίδας και των κρατικών – λαϊκών συμφερόντων.

ΠΕΤΡΟΣ Χ. ΠΑΣΙΑΣ

 

 

 

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Πιλότοι … αναλαμβάνουν και καθήκοντα αεροσυνοδού! Σερβίρουν καφέ και φαγητό!Του Φίλιου Φυλακτού
  Πιλότοι … αναλαμβάνουν και καθήκοντα αεροσυνοδού! Σερβίρουν καφέ και φαγητό!Του Φίλιου Φυλακτού Του Φίλιου ΦΥΛΑΚΤΟΥ, Προέδρου της ΠΟΕΔ Είναι εξωπραγματικό, παράλογο και πολύ επικίνδυνο ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, ο πιλότος, να εγκαταλείπει τη θέση του, τα καθήκοντά του για να αναλάβει και καθήκοντα αεροσυνοδού! Η εικόνα του πιλότου που κυβερνά λίγο το αεροσκάφος, που σερβίρει και για λίγο φαγητό και στη συνέχεια καφέ στους επιβάτες, αποτυπώνει αυτό που ακριβώς συμβαίνει με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, όπου εκτός από τα διοικητικά/διευθυντικά καθήκοντα που έχουν να επιτελέσουν,…
 • Διαλύεται το Δημόσιο Σχολείο με παρωχημένες αντιλήψεις «εξορθολογισμού» ! Του Φίλιου Φυλακτού*
  Διαλύεται το Δημόσιο Σχολείο με παρωχημένες αντιλήψεις «εξορθολογισμού» ! Του Φίλιου Φυλακτού* Με αντιλήψεις παρωχημένων εποχών, «του δασκάλου της έδρας» και «αποφασίζω και διατάζω» άρχισε να ξεγυμνώνεται η Δημόσια Εκπαίδευση. Με απίστευτη προχειρότητα και χωρίς οποιαδήποτε εκπαιδευτική τεκμηρίωση. Το μοναδικό κριτήριο είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Τα χαμένα δισεκατομμύρια ευρώ στις μαύρες τρύπες, που έχουν όμως ονοματεπώνυμο, δεν τους ενοχλούν. Τα σκορπούν και χρεώνουν τους πολίτες. Τόσο απλό! Το κόστος που έχει η Εκπαίδευση, η Αγωγή και η Παιδεία των παιδιών μας και η Εκπαιδευτική Πολιτική που ακολουθείται ενοχλούν! Η πολύπλευρη ανάπτυξη των…
 • Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash - Της Δήμητρας Ονουφρίου
  Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash - Της Δήμητρας Ονουφρίου Καινοτομία με το πρωτοποριακό ηλεκτρονικό πορτοφόλι sKash Ταχύτατες, ασφαλείς, εύκολες πληρωμές και μεταφορές χρημάτων μέσω υπερσύγχρονης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου της AstroBank Της Δήμητρας Ονουφρίου* Η καινοτομία και η υψηλή τεχνολογία κερδίζουν, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερο έδαφος στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς το τοπίο και τη δυναμική των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, δημιουργώντας νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις τράπεζες, τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Η καινοτομία αποτελεί βασικό πυλώνα, αλλά και κινητήρια…
 • Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ
  Πορεία Ειρήνης – Να μη λείψει κανείς! – Του Δώνη ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΗ Του Δώνη Χριστοφίνη* Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με εκπροσώπους, τους Τραμπς, Νετανιάχου κι άλλους, εντείνουν το μακελειό στην περιοχή μας και αλλού. Απειλούν όλη την ανθρωπότητα ακόμα και με πυρηνικό πόλεμο. Ο πόλεμος σκορπά το θάνατο, την καταστροφή, την πείνα, την προσφυγιά και την εμπορία προσώπων και οργάνων. Ένας δε, πυρηνικός πόλεμος θα αφανίσει κάθε ζωή στον πλανήτη μας.
 • Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, προσβάσιμους, χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολή των διεθνών προτύπων - Της Άννας ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Δημιουργούμε ασφαλείς, βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜoyΣ χωρίς αποκλεισμούς με τη συμβολη των διεθνων προτυπων Της Άννα ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ* Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πόλεις μας είναι αυξημένες, πολυσύνθετες και πολυδιάστατες. Οι δημόσιες μεταφορές, οι υποδομές ,η ύδρευση, η ενέργεια και η ασφάλεια είναι τομείς στους οποίους οι πόλεις μας θα πρέπει να διαχειριστούν έτσι ώστε να παραμείνουν βιώσιμες. Ο αστικός πληθυσμός ολοένα και αυξάνεται και η αστικοποίηση είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται σε κάθε σύγχρονη πόλη.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top