Η προεκλογική εκστρατεία βαίνει προς το τέλος της. Σε λίγα 24ωρα θα έχουμε τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επόμενη πενταετία, που θα καλεστεί να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις σε όλα τα μέτωπα.

 

Ιδιαίτερα προ του Α' Γύρου ακούσαμε πολλά. Είδαμε υποψήφιους να κάνουν αναφορές για εκλογές υπό μορφή δημοψηφίσματος. Ως πολίτες λάβαμε επίσης το μήνυμα ότι ο Συνεργατισμός δεν είναι και στην πιο ασφαλή κατάσταση. Η Ευρώπη επίσης βουίζει πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Κύπρο ξεπέρασαν το 50% των συνολικών δανείων, γεγονός που συνεπάγεται με εξαιρετικά μειωμένη ρευστότητα στα τραπεζικά ιδρύματα. Ταυτόχρονα είδαμε πως η κατάσταση στα κατεχόμενα είναι έκρυθμη με την ακροδεξιά των κατεχομένων να καλπάζει, στοιχεία που δίνουν άλλη διάσταση (πολύ επικίνδυνη) στην υπόθεση της λύσης του Κυπριακού.

 

Είδαμε τους υποψηφίους προέδρους να κάνουν ιδιαίτερη έκκληση στους νέους να σηκωθούν από το λήθαργο και να εκφράσουν άποψη με την ψήφο τους. Να συμφωνούν όλοι πως σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν πρέπει να μένουμε απαθείς.

 

Πέρασε όμως ο Α' Γύρος, μέτρησαν τα κουκιά τους μερικοί και κάπου εκεί ξεκινά και πάλι να διαφαίνεται το πραγματικό πρόσωπο τους. Το πρόσωπο εκείνο ακριβώς που στέλνει τους πολίτες στην αποχή. Το πρόσωπο της συμφεροντολογίας. Πάει και ο πατριωτισμός και η έγνοια για την επαύριον στο εσωτερικό μέτωπο.

 

Από τη Δευτέρα ακούμε δηλώσεις από πολιτικά πρόσωπα του στυλ «καλύτερα να μείνουμε αντιπολιτευόμενα κόμματα». «Να μην πάρουμε το μέρος κάποιου από τους δύο υποψηφίους που απόμειναν και να φτιάξουμε τον τρίτο πόλο». Ένα πόλο που καλώς ή κακώς δεν προέκριναν οι πολίτες στο Β' Γύρο. Μάλιστα χωρίς καν τα ρωτήσουν τη βάση του κόμματος τους κάποιοι προδιαθέτουν τη στάση του «Κατά βούληση».

 

Κατά βούληση... σε τι κύριοι; Εσείς που έχετε την ευθύνη, που σας εξέλεξαν οι ψηφοφόροι των κομμάτων σας για να ηγείστε, σκέφτεστε να διώξετε την εντολή και να πείτε κατά βούληση; Αυτή είναι πολιτική τόλμη; Είναι σωστό να διώχνει κανείς την εντολή που ο ίδιος ο κόσμος του κόμματος του, του έδωσε και να έχει παράπονο μετά για το γεγονός της αποχής;

 

Δεν αρμόζει κύριοι το κατά βούληση σε όσους θέλουν να λέγονται πολιτικοί Ηγέτες. Εύχομαι και ελπίζω πως μέχρι την Παρασκευή οι δυνάμεις που καλούνται να πάρουν τέτοιες αποφάσεις, να βάλουν κάτω όλα τα δεδομένα που τους δίνονται και να φανούν επιτέλους τολμηροί. Να υποστηρίξουν έστω το μη χειρόν βέλτιστον για αυτούς.

 

Με ειλικρίνεια και τόλμη θα πείσουμε την κοινωνία κυρίες και κύριοι ότι, επιτέλους το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο αλλάζει μυαλά και δεν μένει προσκολλημένο σε πεπαλαιωμένες συμφεροντολογικές τακτικές που οι πολίτες έχουν βαρεθεί.

 

·         Ο Κωνσταντίνος Χριστοφή είναι Μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου ΕΔΟΝ Λευκωσίας - Κερύνειας

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top