Παρά τις σαφείς οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εκμετάλλευση όλων των πηγών σε σχέση με το οικονομικό έγκλημα [1], οι κυπριακές αρχές εμφανίζονται σε δημοσιεύματα του αμερικανικού ηλεκτρονικού τύπου να ολιγωρούν και να αρνούνται την επικοινωνία με σημαντικούς πληροφοριοδότες.

Η ΜΟΚΑΣ, όπως και κάθε σημαίνων κρατικός μηχανισμός ελέγχου, ενδεχομένως να είναι υποστελεχωμένη και να αδυνατεί πρακτικά να ασχοληθεί με όλες τις υποθέσεις που υποπίπτουν στην αντίληψή της.

Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως, δεν είναι από αυτές που βάζει κανείς εύκολα στις «ελληνικές καλένδες».

·  Η υπόθεση αφορά ατράνταχτα στοιχεία για εμπλοκή κυπριακής εταιρίας σε μαζικό ξέπλυμα ρωσικού μαύρου χρήματος, με προορισμό τον Παναμά και άλλους «φορολογικούς παράδεισους».   

· Το δικηγορικό γραφείο που παρουσιάζεται να πρωτοστατεί σε διακινήσεις τεράστιων κεφαλαίων και να συνδέεται με άλλες τρεις τουλάχιστον υποθέσεις παρόμοιου τύπου, ανήκει σε στενό φίλο και πρώην συνεργάτη του Νίκου Αναστασιάδη.

*ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην  Έντυπη Έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας  «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

*Το άρθρο είναι προσβάσιμο και  για τους Συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης (pdf) της  εφημερίδας. Για να το διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ

 

http://gnomionline.com.cy/index.php/component/k2/item/8084-gnomi-online

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top