15 Απρίλιος 2016

Την εντυπωσιακή σπουδή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να αναπέμπει νόμους που προστατεύουν αδικημένες ομάδες του πληθυσμού, καταγγέλλει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, καλώντας, παράλληλα, τον Πρόεδρο να σεβαστεί την ετυμηγορία της Βουλής για πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το Δεκέμβριο του 2017. Σχολιάζοντας το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, ο κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε σε θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης είπε αναφερόμενος στο ψήφισμα πως πρόκειται για ένα ψήφισμα με εμφανή θετικά και αρνητικά στοιχεία τα οποία οδήγησαν το ΑΚΕΛ και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην τήρηση αποχής. Βασικός στόχος του ΑΚΕΛ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παραμένει η ανάδειξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο των ευθυνών της Τουρκίας για τη διαιώνιση της κατοχής στην Κύπρο. Πρόσθεσε πως δυστυχώς, παρά τις αντικειμενικές διαπιστώσεις για τις ανησυχητικά αρνητικές επιδόσεις της Τουρκίας σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών σχέσεων, το Ευρωκοινοβούλιο επιμένει στο άνοιγμα κεφαλαίων.

Όσον αφορά τα θετικά, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη είναι η υιοθέτηση και στο τελικό κείμενο όλων των βασικών παραμέτρων της μορφής της λύσης που επιδιώκουμε, όπως τις είχαμε διατυπώσει στο στάδιο της εξέτασης του ψηφίσματος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. Δηλαδή, για λύση που θα οδηγεί στη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Νόμος για αξιόγραφα

Σε σχέση με την πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη να κάνει αναφορά το συγκεκριμένο Νόμο στο Ανώτατο, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως κάνει εντύπωση η σπουδή του Προέδρου να αναπέμπει ή να αναφέρει στο Ανώτατο Δικαστήριο νόμους που αποβλέπουν στην προστασία αδικημένων ομάδων του πληθυσμού. “Αντίστοιχη προθυμία και σπουδή δεν επιδεικνύεται για την αναπομπή νόμων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών ή άλλων ισχυρών συμφερόντων”, πρόσθεσε.

Νόμος για ιδιωτικοποιήσεις

Όσον αφορά τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για το πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, είπε πως η θετική αυτή εξέλιξη γκρεμίζει τη θεωρία του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου και επαναβεβαιώνει ότι η κοινωνία και οι εργαζόμενοι, μέσα από τους αγώνες τους, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αλλάξουν τα πράγματα. “Ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα σεβαστεί τη δημοκρατική ετυμηγορία της Βουλής των Αντιπροσώπων, η νομιμότητα της οποίας ουδέποτε αμφισβητήθηκε.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top