Τα νομοσχέδια για τα οποία ο Γενικός Εισαγγελέας θα κληθεί να αποφανθεί για την συνταγματικότητά τους φαίνεται ότι ξεπερνούν τα πέντε, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, η Προεδρία έλαβε μέχρι στιγμής 25 νομοσχέδια από τη Βουλή και η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα.

Όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ οι ίδιες πηγές, με βάση την πάγια πρακτική, αφού λάβει τα νομοσχέδια που ψηφίζονται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Προεδρία τα αποστέλλει στα αρμόδια Υπουργεία για εξέταση και αναλόγως των σχολίων τους, το Προεδρικό τα αποστέλλει στον Γενικό Εισαγγελέα για εξέταση.

Τέλος, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ήδη τα τρία επίμαχα νομοσχέδια που αφορούσαν το Υπουργείο Οικονομικών (συμψηφισμός δανείων με εξασφάλιση αξιόγραφα, διορισμός κουρεμένων καταθετών σε Διοικητικά Συμβούλια Τραπεζών και πάγωμα αποκρατικοποιήσεων) έχουν σταλεί στη Νομική Υπηρεσία και εξετάζονται από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top